Silvia Jelen Geelen, lastnica trgovine Sisi

Silvia - Sisi pravi, da živi svoje življenje v barvah, jaz pa dodajam, da pozna prav vse odtenke tega sveta. Od zaljubljenke v modo in dizajn se človek naleze občutka, da je enako prav, če te osreči pikčasta skodelica za kavo ali pregreš­no drag kos oblačila, morda je treba paziti le, za kakšno priložnost gre.

Katja Golob

Silvia Jelen Geelen, lastnica trgovine Sisi

Zadnji nakup, ki je pobožal dušo?

London, trgovina Issey Miyake – razprodaja.

Bi lahko rekli, da znate z denarjem?

Kaj pa vem, še vedno se počutim tako žensko, da me kdaj odnese. Verjetno ne znam, ker rada zapravljam, čeprav znam kdaj za kakšen res poseben kos oblačila tudi varčevati. (smeh) Takrat me nič ne premami.

Kaj vam pomeni dober nakup?

Kos oblikovalskega oblačila, ki ga lahko nosim več kot eno sezono.

V kakšnem odnosu morata biti pri vas cena in kakovost?

Stvari, ki so prepoceni, mi vzbujajo sum, da niso kakovostne. Pulover za 25 evrov pač ne more biti iz ne vem kako kakovostnega materiala, zato ga raje preskočim. Moram pa priznati, da tudi zelo drage stvari niso nujno kakovostne, včasih vnaprej vem, kdaj in kje se bo določen oblikovalski kos strgal ali obrabil, vendar me takrat to ne zanima. Če ga hočem, bo šel z mano.

Za kaj zapravite preveč, za kaj premalo?

Hm, kaj je premalo? (smeh) Največkrat in največ zapravljam za dom, za hišne dodatke, posteljnino, prte ... Glede tega sem nepoboljšljiva. Ravnokar so nam prebelili, tako da sem spet pred novimi izzivi, kar zadeva opremljanje.

Za koga najraje zapravljate?

Zase. Vsekakor sebe postav­ljam na prvo mesto – srečna mama, srečni otroci; čeprav je postalo očitno, da sem jih malce razvadila.

Nosite v denarnici kaj za srečo?

Ne, zbiram pa etikete, listke, naslove blogov, skratka, vse, kar sem videla in bi si rada bolj podrobno pogledala oziroma kupila na spletu. Veliko hodim naokrog in preveč je vsega, da bi si lahko vse zapomnila.

Radi kupujete po spletu?

Niti ne, pregledam pa vse, čisto vse. Ko vstopim v prodajalno, točno vem, kaj hočem.

Kje največkrat zapravljate?

Še vedno v Ljubljani, osvojila me je trgovina Hibrid, veliko v Amsterdamu. Kamorkoli grem, se nekaj najde.

Večna obsesija?

Džins. Zadnja leta so mi življenjsko nepogrešljive kavbojke Dsquared2.

Kako ste zapravljali pred desetimi leti in kako danes?

Od nekdaj sem zagovarjala, da je manj več. Bolje en dober kos, ki ga obnosim do nezavesti, kot deset povprečnih. In ime oblikovalca nikoli ne sme biti izpisano z velikimi, kričečimi črkami, le jaz moram vedeti, čigavo je. Diskretnost.

Kaj naredite z zgrešenimi nakupi?

Nimam jih prav veliko, trudim se nakupovati racionalno. Omaro preurejam na tri mesece, če oblačil ne nosim eno leto, se jih znebim. Kakšen izjemen kos oblačila tudi shranim.

Modni nasvet, ki ga vedno upoštevate?

Da kupim kos, ki ga lahko kombiniram s preostalimi.

Fotografije osebni arhiv

Najbolj brano