S tem trikom boste posneli popolno fotografijo za osebno izkaznico, ki se je ne boste sramovali

29. 5. 2021
S tem trikom boste posneli popolno fotografijo za osebno izkaznico, ki se je ne boste sramovali (foto: Profimedia)
Profimedia

Fotografija, ki nas predstavlja na osebni izkaznici, v resnici ni tista, ki jo najraje pokažemo. Ponujamo vam nekaj lepotnih nasvetov, kako to spremeniti.

Fotografija brez nasmeha, jasen obraz, kot dokaz našega obstoja. Podoba, ki nas lete spremlja na potnem listu, osebni izkaznici in vozniškem dovoljenju. Ali je zaradi tega dolgega trajanja ta edinstveni posnetek neuspešen? Ker bodimo iskreni, je malo ljudi zadovoljnih s svojo fotografijo. Medtem ko nekateri to zadevo raje dajo v strokovne roke fotografa, pa mnogi poznajo trenutke samote, ki jih ponuja Photo Booth. V nakupovalnih središčuih ali zabaviščnih parkih je v fotografski kabini mešanica nelagodja in veliko zadrege. Posedanje na mini stolu, medtem ko nas robotski glas prosi, da se dvignemo, potem ko nam ukaže, naj se ne smehljamo, se lahko fotografiranje začne. Po desetih poskusih "ampak resnično izgledam tako" se na koncu odločite za najbolj spodobno med vsemi neuspelimi in odidete z malo ljubezni do sebe, ki vam ostane. Da bi se izognili ponavljanju tega vzorca vsako desetletje, imamo rešitev.

Lepa polt, poudarjen videz in elegantna pričeska

Pravila so sicer stroga, vendar ne izključujejo precej sveže polti. Neprijetne luči v kabini lahko koži dajo neželen rumenkast sijaj. Da bi se temu pojavu izognili, temne podočnjake in majhne pomanjkljivosti prikrijemo s korektorjem. Za nekaj barve nanašamo podlago, puder ali rdečilo. Prav tako lahko razmislite o tehniki oblikovanja obraza s senčenjem in svetlenjem. Mali trik? Nekatere dame izkoristijo poletno porjavelost in se na fotografiranje odpravijo poleti. Očitno tu ni govora o večernem ličenju, naravno ličenje bo videti lepše. Poleg lepe polti še posebej poskrbite za vaše oči. Tanka črta svinčnika za oči in predvsem ne pozabite na maskaro, ki vam odpre oči. Kar zadeva pričesko, je pravilo jasno: obraz in ušesa morajo biti vidni. Odločite se za elegantno pričesko, kot je čudovit visok čop, ali trenutno trendno pričesko: čop s kito. Izogibajte se vpadljivemu nakitu in modnim dodatkom za lase.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Vrača se še en priljubljen trend, ki smo ga nosili v otroštvu

Priporočamo tudi: To so najbolj drzne hlače zadnjih let, ki jih bomo to poletje oboževali

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan