Ryan Gosling - lep, nadarjen in še feminist!

Že nekaj časa je priljubljen blog, ki fotografije postavnega igralca Ryana Goslinga združuje z izreki, ki črpajo iz feministične teorije (pa tudi iz čisto banalnih tem). Vsi se začnejo s pozdravom "Hey Girl".

Zdaj pa prihaja tudi knjiga Feminist Ryan Gosling, ki je že pred uradnim izidom postala uspešnica, na Twitterju je neka oboževalka zapisala, da "gre praktično za pornografijo".

Zakaj je "feministični" Ryan takšna uspešnica? Ne le, da je lep, je tudi spoštljiv do vseh soigralk in nekdanjih deklet, pogosto javno hvali svojo mamo, radi pa ga imajo tudi fantje, soigralec Steve Carrell je dejal, da je "znotraj še bolj privlačen". In še dober igralec je, skratka, popoln, so razmišljali pri Guardianu.

Ryan je ob nekem intervjuju dokazal tudi, da ima dober smisel za humor, saj je nekaj izrekov (pa čeprav malce v zadregi) z bloga prebral naglas.

Vse skupaj se je začelo kot šala: Danielle Henderson in njeni sošolci na podiplomskem študiju so si na ta način pomagali pri včasih suhoparnem študiju feministične teorije, nastala pa je spletna senzacija.

Od lanskega oktobra, odkar obstaja Feminist Ryan Gosling, je blog zabeležil 30.000 sledilcev in ima več kot tri milijone ogledov na mesec.

V knjigi (nekaj odlomkov si lahko že ogledate) je zbranih 120 barvnih fotografij, med katerimi je večina novega materiala, vključenih pa je tudi nekaj "največjih uspešnic" z bloga.

Več primerov "feminističnega Ryana Goslinga" najdete tukaj.

Najbolj brano