Rouge Coco – glasnik srca

Mademoiselle Coco je svoje prvo rdečilo ustvarila davnega leta 1954. Kremni obarvani stik je ovila v pravokotno embalažo, ki je bila kopija prenosne črne embalaže parfuma N° 5. Rdečilu je gospodična Chanel pripisovala velik pomen, namenila mu je celo poseben žepek v znameniti prešiti torbici 2.55.

Danes, po 56 letih, pa je ta prefinjeni in absolutno nepogrešljivi izdelek vsake ženske preoblikoval Peter Philips, kreativni direktor za ličila Chanel, in ga poimenoval Rouge Coco. O svojem novem varovancu je povedal veliko lepega.

Rouge Coco – glasnik srca - Foto: Fotografija promocijsko gradivo

»Če se strinjamo, da so oči ogledalo duše, zakaj ne bi priznali, da so ustnice glasnik srca? « (Coco Chanel)

Zakaj je Rouge Coco tako poseben?

Rouge Coco me navdušuje, ker ima neverjetno teksturo in se z lahkoto nanaša. Ustnice z eno samo potezo odene v topljivi balzam, zato sem želel ustvariti prav tako nosljive odtenke, kot je kremna tekstura.

Torej so odtenki bolj naravni?

Vsekakor smo ohranili ikonske odtenke, kot so Sari Doré, ki obstaja že od nastanka rdečila leta 1954, in Rouge Noir, ki je prišel leta 1996, obenem pa sem se želel poigrati z različicami, s poltoni rjave, rdeče in rožnate.

Rdečila ali bleščila?

Všeč mi je, da se bodo ženske generacije bleščil, ki se bojijo rdečil, z njim lahko vrnile k temu bistvenemu lepotnemu dodatku. Ženska, ki se z rdečilom dotakne ustnic – prečudovito! Ob tem popolnoma spremeni celo držo telesa, telo je bolj vzravnano.

P.W.

Najbolj brano