Pravila stila: Špela Jambrek

Špela je tista punca, ki v naši medijski hiši skrbi za modne strani v reviji Story, modo ima v malem prstu.

Pravila stila: Špela Jambrek

Kaj te najbolj zmoti na ulici?
Načeloma dojemam, da so si ljudje različni, imajo različne življenjske sloge, estetika pa jim ni na prvem mestu. Krzno me zelo zmoti, ker imamo veliko možnosti za zamenjavo z umetnim.

Kateri kosi so najbolj karakterni?
Torbica, ker jo nosiš dnevno, je kos zase in izraža tebe, saj so vse tvoje stvari pospravljene v njej. Jakna in čevlji predstavljajo zunanjo podobo, ker je to prvo, kar opazimo. V vse te kose se splača vložiti več.

Zakaj črna?
Z njo se identificiram, izraža neskončnost in neopredeljenost, posledično skrivnostnost in eleganco.

Red v omari?
Samo dvakrat letno na začetku sezone, sledi kaos. Na splošno imam rada neke okvire reda, vendar je prav omara tisti del, ob katerem se sprostim.

Kako nakupuješ glede na sezono?
V tipične kose, kot so plašč, čevlji in torbica, investiram več denarja, saj jih nosim več sezon. Nisem spremenljiv človek, navežem se na en kos – na sezono potrebujem enega, največ dva plašča.

Navezana si na …
Torbico Fred Perry, nosim jo tretje leto, prstan Tarina Tarantino, pet let. Iz iste kolekcije Alica v čudežni deželi sem dokupila še dva prstana, tako imam zaenkrat tri; zajca s kravato, Alico in kraljico. Preostali so še na fantovem seznamu nakupov.

Koliko ti pomeni partnerjev način oblačenja?

Veliko, vedno poskušam prispevati svoj idejni delež, ki ga upošteva. Je eden tistih, ki da nekaj na svoj slog. Pravi mi, da sem njegova ministrica za modo.

Kako skrbiš za lepoto?
Po prhanju se vedno namažem z losjonom za telo. Roke in ustnice morajo biti prav tako stalno navlažene. Za nego obraza mi najbolj ustreza Vichyjeva krema.

Trenutno najbolj zaželeni kos – predmet modnega poželenja?
Torbica Alexa znamke Mulberry v rjavi barvi.

Pripravila Aiša Jašarević Ajda,
fotografija Aleksander Štokelj

Najbolj brano