Poroke: Ličenje za nevesto

Sveže ličenje, lesketajoče se oči, bleščeče se ustnice in žareča lica – vse to zagotavlja, da bo nevesta na svoj najlepši dan izžarevala lepoto in svečanost.

Poroke: Ličenje za nevesto

1. Pripravite platno

Tudi profesionalni vizažist vam bo hvaležen, če boste kožo na ličenje pripravili takole: večer pred poroko obraz zdrgnite z nežnim pilingom, nato pa kožo navlažite z intenzivno masko. Nato zjutraj na očiščen obraz nanesite vlažilno kremo. Počakajte, da se vpije (medtem se na primer oprhajte), nato pa nanesite še podlago za ličenje.

2. Izenačite polt

Pogled na modne brvi pove, da je modna naravno lepa polt, ki ni prekrita s tonami pudra. Če nimate posebnih težav s kožo, je dovolj, da jo polepšate z obarvano kremo, tisto, ki ste jo uporabljali poleti in ki da koži zlat in svež pridih. Če pa vaša koža potrebuje še nekaj pigmentov, na predele, ki jih želite prekriti, nanesite tekoči puder za matiranje. Naj bo v barvi vaše polti. Ne pozabi ga razmazati na vrat, dekolte in ušesa (ko smo razburjeni ali spijemo kakšen kozarec, ta običajno postanejo močno rdeča).

3. Da bi trajalo dolgo …

Ni potrebno, da so ličila za ta dan vodoodporna. Dovolj je, če je takšna maskara. Tanki in večkratni nanosi ličil ter prosojen fiksirni puder v prahu zadostujejo, da bo ličenje obstojno ves dan, kljub kakšnim kapljam srčnega dežja. Pomembno je le, da solze in pot z vatirano paličico ali robčkom popivnate, ne pa pobrišete.

4. Povlecite črto

Letos so v modi oči, poudarjene s črtalom. To si lahko privoščite tudi pri poročnem ličenju, če so le preostala ličila diskretnih barv. Vendar pa črte ne rišite s svinčnikom – ta namreč da masten nanos, ki prepreči dobro oprijemljivost lepilu za umetne trepalnice. Črto ob rastišču zgornjih trepalnic raje povleci s tekočim črtalom.

5. Poskusite umetne trepalnice

Jih niste še nikoli nosili? Z umetnimi trepalnicami bodo vaše oči videti večje in bolj zapeljive, še zlasti opazno pa bo to na fotografijah. Zato priporočamo, da poskusite vsaj umetne trepalnice v čopkih, ki jih nalepite le na zunanje kotičke oči. Čuden občutek težkih vek bo izginil že po nekaj minutah.

Nika Veger & Karin Bizjak / Vsezaporoko.si
fotografija promocijsko gradivo

Najbolj brano