Pismo urednice: Prihaja pomlad in čas porok

Vonj pomladi, ko vse zaživi in zacveti, s seboj prinaša tudi čas porok ...

Pismo urednice: Prihaja pomlad in čas porok - Foto: Dunja Mantel

Ker nisem rada v središču pozornosti, ker raje poslušam kot govorim in ker ne praznujem svojega rojstnega dne, je popolnoma logično, da tudi ob besedi poroka otrpnem. Z mojega stališča je sodobna poroka prava nočna mora in daleč od spomina na prvo poroko, ki sem jo doživela kot osemletnica.

Nevesta je nosila preprosto dolgo obleko bledo vijoličaste barve (ob tem vedno pomislim na oči Elizabeth Taylor) s cvetom iz blaga v pasu in je bila za dekletce s svojimi rdečimi lasmi v takšnem barvnem kontrastu preprosto čudovita. Gostov je bilo toliko, da smo se za fotografijo vsi brez večjega truda spravili na stopnice Robbovega vodnjaka pri magistratu, s slavja v gostilni pa se spomnim, da sem z veseljem hrustala tiste bele sladkorne vrtnice, ki so krasile torto. In to je bilo to. Brez velikega cirkusa, ceremonije in kompliciranja. Spomin, ki traja.

Spopadanje s pripravami na najlepši dan v življenju para je danes stresno, polno izzivov, pasti ter želja, da bi bila poroka res nekaj posebnega, enkratna in drugačna od vseh preostalih, članek, ki ga lahko preberete v novi številki Elle, pa vam bo morda v pomoč, če se na poroko šele pripravljate.

Prav osemkrat poročena Elizabeth bi nam verjetno o poročnih obredih znala veliko povedati. Kar slišim jo govoriti, da je edina stvar, ki šteje, popolna predaja ljub­ljeni osebi. No, to pa lahko storim z zlatim obročkom ali brez njega, mar ne.

Po vsem napisanem bo kdo morda mislil, da sem proti poroki, pa nisem, prav lahko se zgodi, da bova z mojim dragim nekoč po sobotnem nakupovanju na tržnici mimogrede skočila še na grad in s podpisom pri matičarju nadgradila 20-letno partnerstvo z zakonskim stanom in mojim novim priimkom.

Aprilska številka Elle je v prodaji od 14. marca 2014. Naročite jo lahko tudi prek spleta.

Najbolj brano