Pismo urednice: Epidemija ženskega besa

Zjutraj si, zaradi počasnega voznika pred seboj, pulite lase, v službi vas razjezi sodelavka, in ko se popoldne končno za hip ustavite, vas iz tira vrže še mož s svojo nič hudega mislečo opazko. Najraje bi eksplodirali. Vam zveni znano?

Barbara Sekirnik, odgovorna urednica

Če je tako, vas je morda zajela epidemija ženskega besa, o katerem statistika pravi, da ga čuti vedno več žensk po vsem svetu. Pred časom smo ženske zaradi stvari, ki so nas prizadele, jokale, zdaj besnimo.

Tudi sama, že dalj časa, okoli sebe opažam veliko jeze, in tudi jaz nisem imuna. Z vso pravico smo jezne in prav je, da svojo jezo tudi izrazimo, toda ne pustimo, da je edina v široki paleti čustev.

Če smo jezne dan za dnem, se moramo zamisliti. Nikar ne ignorirajmo dejstva, da imamo s svojim dojemanjem stvari vpliv na to, kako bomo živele svoja življenja.

Po družabnem omrežju kroži verižna igra, ki zahteva, da nominirana oseba ves teden, vsak dan, napiše vsaj tri stvari, za katere je hvaležna/vesela, in vsakič nominira enega od prijateljev, ki nato naredi enako.

Dobre vibracije se, podobno kot v filmu Daj naprej, ko učitelj (Kevin Spacey) svojega mladega učenca izzove, naj s svojo idejo izboljša svet okoli sebe, že širijo po slovenskem Facebooku.

Vesela sem, da se še znam razveseliti drobnih stvari. Hvaležna za čudovite sodelavke. In da do svojih dragih čutim neizmerno ljubezen.

Ste že bili nominirani? Če ne, vas zdaj nominiram jaz! In raztegnite nalogo na 365 dni.

Barbara Sekirnik, odgovorna urednica

Nova Elle je že v prodaji!

Elle

Najbolj brano