Mercedes-Benz , Fashion Week Berlin

Sredi julija je v Berlinu potekal teden mode, ki je iz leta v leto bolj glamurozen in trendovski, spektakularnost pa je letos pridobil tudi zato, ker ga je pod okrilje vzelo podjetje Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz , Fashion Week Berlin - Foto: Fotografija promocijsko gradivo, Fotografija ImaxTree

Na prizorišču modnih revij, ki je bilo postavljeno pred zgodovinska Bradenburška vrata, so se s svojimi kolekcijami predstavila nemška in svetovna modna imena, kot so kot Hugo Boss, Sisi Wasabi, Prototype.Schumacher, Smeilinener, Strenesse, Vivienne Westwood, Anett Röstel, Puma, Michalsky in UDK Berlin.

Kot vsak modni rompompom je tudi berlinskega spremljalo kar nekaj zvezdnikov, med katerimi pa so izstopale Andie MacDowell, Christina Ricci in Mischa Barton. Naj kot zanimivost omenimo, da je bila zadnji dan tedna mode najbolj obetavnemu modnemu oblikovalcu nove generacije podeljena nagrada. Mesto Berlin je ponosno na svoje mlade talente in jim z veseljem ponudi roko. Tako so med množico, ki se je prijavila na razpis, izbranim štirim oblikovalcem (Talkingmeanstrouble, Lala Berlin, Macqua in Kaviar Gauche) dali priložnost, da v sklopu prestižnega dogodka prikažejo svoje najnovejše kreacije.

Karstadt New Generation Award je bila dodeljena oblikovalskemu tandemu Kaviar Gauche –za imenom se skrivata oblikovalki Johanna Kühl in Alexandra Fischer-Roehler, ki sta svojo znamko poimenovali po francoskem izrazu gauche caviar, oznaki za ‘šampanjske socialiste’. Srečnici sta dobili možnost, da svojo novo kolekcijo ponudita v veleblagovnici Karstadt in se s tem prebijeta iz poplave berlinskih mladih oblikovalcev.

B. S.

Fotografije ImaxTree in promocijsko gradivo

ELLE September 2007

Najbolj brano