Megan Fox, lepa soseda

Vsako leto jo uvrstijo na seznam najbolj seksi Zemljank, njeno ime pa je med najbolj iskanimi na spletu.
Virginie Dolata

Megan Fox, lepa soseda

Posnela je nov film, Friends with Kids (Prijatelji z otroki p. p.), v katerem igra ob privlačnem Jonu Hammu, sam Giorgio Armani pa jo je izbral za svojo muzo za celotno lepotno in parfumsko linijo.

V teh dneh Megan Fox zasluženo uveljavlja pravico do tega, da lahko uživa doma, ker ji ni treba hoditi na Hollywoodske zabave. Filmi, ljubezen in lepota … Ta ljubiteljica živali in spletna zapravljivka nam je povedala vse! Skrivne zgodbe lepotice, s katero bi šli zagotovo tudi vi z veseljem na kavo.

Na snemanje se pripelje kar sama, v svojem črnem terencu z zatemnjenimi okni.

Je drobna in srčkana, na glavi ima kapo, oblečena pa je v kavbojke, črtasto majico in japonke. S porcelanasto poltjo, jekleno modrimi očmi, vranje črnimi lasmi in drobno, a lepo zaobljeno postavo, je daleč od tega, da bi bila videti anorek­sična.

Vzdušje na sceni pričarajo pesmi iz petdesetih: medtem ko Marilyn prepeva o diamantih, ki da so najboljši prijatelji deklet, Megan Fox naličijo. Med fotografiranjem skorajda ne govori, par besed si izmenja le s karizmatično fotografinjo Kayt Jones, da bi lažje ugodila njenim željam.

Vsak njen posnetek je popoln. Ta punca ujame svetlobo kot nihče drug: je popolnoma fotogenična in magnetno privlačna. Osredotočena je in k stvari pristopi kot profesionalka. Smehlja se, ne glede na to, ali sedi v kadi, skače na trampolinu, ureja šopek potonik ali pripravlja domačo limonado (nismo vedeli, da je takšna 'popolna gospodinja'!). Seveda je imela tudi nekaj zahtev: hotela je svojo strokovnjakinjo za ličenje, svojega stilista za pričesko, osebno asistentko, asistentko v garderobi, svoj 'organski' krožnik in sobo, kamor se lahko umakne … skoraj si nismo upali govoriti z njo, se ji približati. Dobili smo celo občutek, da je hlad­na, zadržana, diskretna … še zdaleč ne tako usmerjena navzven, kot se je zdela v vlogi vroče mehaničarke ob Deseptikonih na planetu Hollywood, kjer je bila škandalozno seksi, porjavela, tetovirana in morda celo biseksualna. Ampak kje je že to. Odkar je v filmu Jenniferjevo telo žrla moške, se je že poročila z moškim svojega življenja (Brianom Austinom Greenom), počasi pa, druga za drugo, izginjajo tudi njene tetovaže.

Pri petindvajsetih se kariera punce, ki zase pravi, da je trmasta, počasi, a z gotovostjo vzpenja in je tik pred tem, da eksplodira. Je igralka, producentka in muza, njen seznam projektov pa nima konca. V seksi-šik ameriško-italijanskem partnerstvu zastopa skoraj celotno znamko Giorgio Armani, na začetku leta 2012 si bomo lahko ogledali njen novi film Prijatelji z otroki, komedijo, v kateri igra ob Jonu Hammu (Mad Men), trenutno pa je ravno sredi snemanja pod režisersko taktirko Judda Apatowa. In tukaj je … prelepa Megan, sproščena in pripravljena, da med klepetom ob skodelici zelenega čaja odgovori na vsa naša vprašanja.

Po tem ko ste predstavili liniji spodnjega perila in džinsa, ste postali še obraz lepotne linije Giorgio Armani: ličil, kozmetike, dišav za sago Armani Code. Kako se je to sodelovanje začelo?

V znamko Armani sem bila nekajkrat oblečena na rdeči preprogi in mislim, da te modne hiše tako ujamejo v svoj radar. Niti ne vem povsem natančno, kako je prišlo do tistega prvega sestanka. Začeli smo snemati za džins in spodnje perilo, temu je sledila kozmetika, nato še dišave in lepotna linija. Na lepem se je stvar razcvetela in postala sem zaščitni obraz hiše. Še posebej sem ponosna na novo kampanjo za dišavo, ki sem ji popolnoma predana.

Kakšen je vaš odnos z gospodom Armanijem?

Do mene je vedno tako prijazen in ljubezniv. Čeprav je majhen, ima veliko moč. Armani je ikona in se tako tudi nosi, zato je druženje z njim res nekaj posebnega. Vendar je zares zelo ljubezniv. Za rojstni dan mi vedno pošlje rože!

Kaj je za vas lepota?

Preprostost in eleganca s kančkom čut­nosti.

Imate kakšen lepotni nasvet?

Veliko spanca, vode in zelenega čaja, telovadba, zmernost pri izpostavljanju soncu in pozitivna naravnanost.

Ste odvisnica od mode?

V resnici sem odvisna od spletnega nakupovanja. To je pri meni res že na meji bolezenskega! Kadar sem depresivna ali žalostna, obiščem spletno stran, ki se imenuje Shop Bop, in nakupujem … V bistvu sem šopaholičarka. Nakupovanje me zares sprosti.

Kakšen pa je vaš osebni slog?

Pogosto moram biti v petkah in popolnoma urejena, zato sem, kadar ne delam, najraje oblečena tako kot danes. Obožujem super udobna oblačila za prosti čas. Vendar kljub temu ostajam v koraku z modo: vem, kaj je moderno, kaj se ta trenutek nosi.

Katera je vaša največja šibkost?

Za ta naslov se potegujejo čevlji in sladkarije!

Imate francoske, irske in staroameriške korenine. Kaj ste podedovali od svojih prednikov iz vsake od teh vej?

Barvo oči in pege imam najbrž po Ircih. Za ličnice se verjetno lahko zahvalim ameriškim Indijancem. No, za francosko dediščino pa nisem prepričana. Morda so francoske nekatere moje značajske poteze. Toda prav zdaj sem v nekem procesu vračanja h koreninam. Če imaš določen odstotek staroselske krvi, se lahko odločiš za ceremonijo, preko katere te sprejmejo v klan in ti dajo uradno staroselsko indijansko ime. S sestro sva prav sredi tega postopka in sama sem zelo navdušena.

Čeprav vas je javnost zares spoznala šele v Transformerjih, ste pred tem že od svojega trinajstega leta pozirali kot model in igrali v številnih filmih in nanizankah (Ocean Ave, Uncle Charlie, The Help, Star of the Family …). Se vam morda zdi, da ste prezgodaj izkusili preveč?

Pravzaprav nimam tega občutka, saj sem bila kljub precejšnji medijski izpostavljenosti nekako ves čas odmaknjena, v vati. Kadar lahko izbiram, vedno raje ostanem doma in hodim ven samo zaradi dela. Pa tudi z možem sem že od svojega 18. leta.

Kaj se vas dotakne?

V Los Angelesu sem povezana s skupinami, ki se zavzemajo za stvari, ki so mi blizu. Sem velika ljubiteljica živali in v ta namen tudi veliko darujem. Če bi lahko, bi se za dva tedna udeležila akcije reševanja slonov. Doma imam pse, mačka in ptiče, enkrat pa sem imela celo prašička.

Brigitte Bardot se je na vrhuncu svoje kariere odrekla vsemu, da se je lahko posvetila živalim. Se tudi sami vidite v takšni vlogi?

Brigitte Bardot spoštujem in živali imam res rada, zato njeno odločitev povsem razumem. Mislim, da bi tudi jaz lahko naredila kaj takšnega. Po mojem mnenju smo vsi tukaj zato, da pomagamo: živalim, soljudem ali planetu. Odločila se je pravilno, a za takšno odločitev moraš zbrati veliko poguma.

Nam poveste kaj več o novem filmu Prijatelji z otroki?

V njem igrata Jon Hamm in Adam Scott,  ki je odličen igralec in hkrati izjemen komedijant. Jennifer Westfeldt, žena Jona Hamma, je napisala scenarij za film in ga tudi režirala. Film ima odlično zasedbo, zgodba pa govori o tistem prehodu, ko dvajsetletniki odrastejo, se poparčkajo in pri tridesetih postanejo starši. Govori o tem, kaj se zgodi s tistimi, ki se ne poročijo in nimajo otrok. Film spremlja lika Jennifer in Adamsa, dveh prijateljev, ki se odločita, da bosta skupaj imela otroka, in si pozneje v miru poiskala svoje življenjske sopotnike. Jaz igram dekle, v katero se zagleda Adam Scott.

Vam je bilo v veselje igrati ob Jonu Hammu?

Seveda, saj je zelo duhovit človek in nadarjen igralec. Tudi samo vzdušje na snemanjih je bilo odlično. Vsi smo dali vse od sebe in smo z veseljem prihajali na delo. To je bil res dober projekt.

Kateri film vas je tako pritegnil, da ste si želeli postati igralka?

Čarovnik iz Oza. Videla sem ga pri dveh letih. Gledala sem ga lahko spet in spet. Bila sem obsedena z Judy Garland, saj sem hotela biti Doroteja. Starši so me morali kakšno leto klicati Doroteja in, če se prav spominjam, mi je mama naredila tudi tisto laneno oblekico.

Katere prepovedane filme ste gledali kot otrok?

Filme sem kradla svoji starejši sestri. Mislim, da je bil prvi film, ki sem ga videla, a ga ne bi smela, Arahnofobija. To je bil film o pajkih, ki me je še dolgo preganjal. Spomnim se prizora s tarantelo, ki ga potem še deset let nisem mogla spraviti iz glave. Prvi prepovedani film z erotično vsebino pa je bil Strah z Markom Wahlbergom in Reese Witherspoon. Videla sem ga pri osmih letih.

Vaša lanskoletna poroka na Havajih je bila zelo zasebna. So vam takšne velike kraljevske poroke, kakršna je bila poroka Kate in Williamsa ali Charlene in Alberta, všeč?

Meni so všeč vse poroke, zelo me ganejo. Kadar koli je po televiziji poroka, mi gre na jok. Zelo rada gledam tudi oddajo, v kateri neveste izbirajo poročne obleke. Vsakokrat ko najdejo popolno obleko, mi gre na jok. Kljub temu si velike poroke ne bi želela, saj je to nekaj tako zasebnega, samo najinega. Vsekakor pa razumem tudi ljudi, ki si želijo velike poroke.

V razmerju z možem ste že sedem let. Se kdaj zaradi tega počutite kot losangeleška izjema?

Pravzaprav je res čudno, če bolje pomislim. Ljudje resnično ne ostajajo tako dolgo skupaj. No, čeprav je na primer Goldie Hawn z Russelom že celo večnost. Nimava veliko prijateljev iz šovbiznisa, zato sva nekako od vsega tega oddaljena. Res je noro, ko včasih pomislim, da sem z njim že vse svoje odraslo življenje, a se najina zveza še vedno zdi tako sveža in povsem nova.

Kateri elementi po vaših izkušnjah (imate očima in devetletnega pastorka Kassiusa) pomembno prispevajo k delovanju na novo ustvarjene družine?

Otroke moraš imeti rad, kot bi bili tvoji. Moraš jim stati ob strani in biti z njimi čustveno odprt in povezan. Hkrati moraš biti tudi tisti, ki vzgaja, kar je za marsikatero mačeho ali očima težko. Znati moraš sprejemati in odpuščati, zaradi vseh sprememb, ki so povezane z razbitimi družinami in niso težke samo za otroka, pa moraš biti zelo čustveno odprt. To je moj nasvet.

Kaj načrtujete za leto 2012? Kaj vznemirljivega?

V prihajajočem letu pride na velika platna Prijatelji z otroki, pripravljam pa se tudi na snemanje novega filma Judda Apatowa, ki je nekakšno nadaljevanje filma Napumpana. Za zdaj je gotovo le to dvoje. Posebnih lastnih projektov nimam. Seveda si nekoč želim ustvariti družino, toda zdaj še ni pravi trenutek za to.

Prevedla in priredila Živa Deu
Fotografija Kayt Jones
Modna urednica Sofia Odero, asistentka modne urednice Francesca Donnarumma, ličenje Linda Cantello za Giorgio Armani Cosmetics, pričeska Andy Lecompte@SoloArtist, manikira Nettie @Wallgroup.

Najbolj brano