Jennifer Aniston

Jennifer Aniston

Nosilka trendov.

Tista zmedena, majčkeno razvajena, a simpatična blondinka iz Prijateljev, ki je pred dobrim desetletjem sprožila pravo malo revolucijo na glavah Slovenk in stilsko osveščenih, lasnega navdiha lačnih deklet po vsem svetu. V zrelih devetdesetih je vsaka druga mladenka v frizerski salon vstopila z eno samo željo: da iz njega odide s frizuro 'na Rachel'. Če vprašate Jennifer danes, pove, da je tista stopničasta skulptura brez dvoma najbolj obupna frizura, kar jih je kdaj koli nosila.

Ljubezenska poraženka in moralna zmagovalka.

Nekdanja žena Brada Pitta in 'nesojena tekmica najlepše ženske na svetu'. Brangelina gor ali dol, če vprašate ljudstvo, bi Pitta veliko raje še naprej gledali v družbi punce iz sosednje ulice, kot pa nevrotične vamp bejbe, ki bi rada lastnoročno rešila svet. Ko so se leta 2004 razširile govorice o tem, da se hollywoodski sanjski par ločuje in da jima štrene meša hudičevka Angelina, je ameriški butik Kitson izkoristil ugoden trenutek in na trg poslal majice z napisi 'ekipa Jolie' in 'ekipa Aniston'. Glas ljudstva je bil jasen. Medtem ko so Angelinine majice obležale v skladišču, se je ekipa Jennifer prodajala kot vroče žemljice. Nanje je bilo treba čakati cele tri mesece, na koncu pa so kar za štirikrat posekale prodajo Angelininih majčk.

Natakarica, kurirka na kolesu in igralka.

Medtem ko je v New Yorku študirala igro, se je preživljala s priložnostnimi deli in igrala v manjših gledališčih. Dobila je tudi nekaj vlog v različnih humorističnih serijah, ki pa so potonile, še preden bi v njih utegnila razviti svoj igralski talent. Ko je že razmišljala, da bi se poslovila od igralskega poklica, je naredila avdicijo za serijo Prijatelji. Postala je eden najbolj prepoznavnih televizijskih obrazov in si počasi utrla pot tudi v svet filma, predvsem na račun romantičnih komedij. To poletje jo lahko v filmu Kako se znebiti šefa? gledate, kako kot nabrita zobozdravnica s spolnim nadlegovanjem spravlja v zadrego svojega asistenta.

Najbolj brano