Pismo urednice v februarski številki Elle: Osvojite moški slog

Urednica Elle Barbara Sekirnik piše v čisto sveži februarski številki Elle o najmočnejšem modnem trendu ta hip: androginosti v modi. Si upate? 

Pismo urednice v februarski številki Elle: Osvojite moški slog - Foto: Mimi Antolović

Pot do uspeha je dolga in naporna, pravijo, in kar se mene tiče, je bil december v vsakem pogledu dolg in naporen mesec. Čas bi že bil, da po neskončnem številu slabih novic v preteklem letu končno vstopimo v obdobje z bolj optimistično energijo, ki seveda ne bo prišla sama od sebe in sploh ne bo, če bomo še naprej ozkosrčni, prestrašeni, samozadostni. Ker po kitajskem horoskopu vstopamo v leto opice in ker našo najbližjo igrivo sorodnico povezujejo z ambicijami, aktivnostjo, pametjo, pa tudi z vragolijami in avanturami, upam, da ne bodo prevladale njene zvijačne lastnosti.

V današnjih časih ni nič nenavadnega, da ženske nosimo hlače, in tudi moški v krilih (Marc Jacobs, Kanye West, Gerard Butler ...) nam več ne obračajo glave, androginost v modi je tako ali tako že zdavnaj 'in'. Pa vendarle nas še vedno vznemirja ta skrivnostna fluidnost med žensko in moškim, zato smo o življenjskih in modnih izkušnjah govorili z uspešnim androginim modelom. Ste vedeli, da beseda spol izhaja iz glagola razpoloviti? Grški mit o androginu govori o bitjih, ki so bila hkrati moškega in ženskega spola, imela so po dva obraza, dvoje parov rok in nog in so bila po nekaterih lastnostih podobna bogovom. Ti so se počutili ogrožene, in se zato odločili, da jim vzamejo njihove moči tako, da jih razpolovijo. Od takrat človek sam tava po svetu in išče svojo drugo polovico, s katero bo zopet dosegel stanje popolnosti.

Upam, da ste svojo sorodno dušo že našli, ne glede na to, katerega spola je ...

Najbolj brano