Elle Talent: Eva Žnidar

Zmagovalka po izboru obiskovalcev in po izboru žirije za mesec januar 2011 je bila Eva Žnidar z objavo Uhanomanija, (ki je v času zaključevanja glasovanja prejela tudi 253 vaših 'všeč mi je'/'like' glasov! ) na našem portalu Elle Talent.

 

Elle Talent: Eva Žnidar - Foto: Fotografija Eva Žnidar

Kdo je Eva?

Vnukinja kiparja Slavka Tihca pri svojih petindvajsetih letih pridno nadaljuje tradicijo umetniškega duha v družini. Za seboj ima tri razstave ter modno revijo Mladi oblikovalec, kjer je bila ena izmed ustvarjalk ekonakita. Napisala je otroško pravljico, rada hodi po ravnem in obožuje mačke ter raziskuje svet v sebi in izven sebe. Tokrat smo Evo Žnidar izbrali tudi mi za talent meseca januarja 2011.

Od kod navdih za oblikovanje?

Ustvarjanje me spremlja že od malega. Spomnim se, kako sem se kot otrok igrala pred babičino hišo in zbirala različen material, ki je ležal v okolici, in poskušala sestaviti in odkriti nekaj novega. Na splošno se navdih zame skriva povsod, na listih dreves, tetrapaku mleka, tipkovnici, v trgovinah itd. Kot da čaka name, da ga opazim, in ko ga opazim, mi po glavi začnejo hiteti najrazličnejše zamisli.

Kaj menite o trendu nakita iz recikliranih materialov?

Tudi sama se poigravam z ustvarjanjem iz recikliranih materialov in spodbujam okolju prijazne izdelke. Spet in spet sem presenečena, kako izvirno lahko uporabim rabljeni material in naredim lep izdelek.

Najljubši materiali za ustvarjanje?

Vsako obdobje zaznamuje svoj material, trenutno se spet vračam k perlicam, še vedno pa ostajam pri recikliranem materialu. Očitno sem tudi jaz trendna ustvarjalka. (smeh)

Katere so po vašem mnenju osnovne zakonitosti pri kombiniranju nakita z oblačili?

Naj kos nakita izstopa.

P. P.

Najbolj brano