Danes je uraden pričetek zimskih razprodaj

Po zakonu se lahko zimska sezonska razprodaja prične na prvi delovni ponedeljek v mesecu januarju.

Danes je uraden pričetek zimskih razprodaj

Nekaj osnovnih napotkov, da se lahko nakupovanja lotimo z glavo. Premislite kaj potrebujete, naredite si okviren plan in se ga čim bolj držite. Ne kupujte stvari, ki jih ne potrebujete samo zato, ker so so znižane.

Izdelki v trgovinah morajo biti ustrezno označeni z višino popusta, ceno pred razprodajo in ceno med razprodajo.

Kljub ugodnim, torej znižanim cenam, mora biti blago brezhibno. Če gre za blago z napako, mora biti to posebej označeno. Previdnost ni odveč. Če torej ugotovite, da ima izdelek stvarno napako, imate pravico uveljavljati reklamacijo na popolnoma enak način, kot med redno prodajo.

Če ste kupili izdelek, s katerim ni nič narobe, a se je izkazal le za prenagljen nakup, vam ga trgovec ni dolžan vzeti nazaj. To torej lahko odloča vsak trgovec samostojno.

Sicer še vedno zagovarjamo nepisano dejstvo, da je na razprodajah smiselno kupovati izdelke višjega cenovnega razreda, saj se tam razlike v zneskih zares konkretno poznajo in je to dober način, da pridemo do vrhunskih oblačil za sprejemljive zneske.

A je ponavadi potrebno počakati več, kot le eno sezono, da dražjim kosom pripnejo listek –50 % ali celo –70 %.

Kaj pa tujina?

Za zgoraj omenjene podvige se je verjetno bolj smiselno podati čez mejo. Preberite si pravi šoping vodnik Petre Windschnurer po outletih naših sosedov.

In spletne razprodaje?

Najbolj znane med njimi že poznate:

in  kopico drugih on-line trgovin, ki smo jih objavili v prispevku Modni klik!

Najbolj brano