Catherine Deneuve

Letnik 1943. Legenda francoskega filma. Arhetipska galska lepotica, ki je nasledila Brigitte Bardot kot model za Marianne, na francoskih bankovcih in kovancih odtisnjen narodni simbol Francije.

Catherine Deneuve

Bila je muza Yvesa Saint Laurenta, danes pa se ob njej vedno znova čudimo, kako graciozno se znajo starati vražje Francozinje. Na odrske deske jim je zaradi velike treme nikoli ni uspelo spraviti, nima pa težav z igranjem gledaliških vlog v filmih, kar je dokazala v živahni retro komediji Gospodinja Françoisa Ozona. Si drznete zamuditi priložnost videti jo v rdeči sintetični trenirki adidas in z navijalkami v laseh?

Režiser François Ozon o tem, zakaj ji je ponudil vlogo Suzanne: »Raje kot da bi iskal bledo imitacijo Jacqueline Maillan, igralke, ki je to vlogo odigrala na odrskih deskah, sem se odločil ubrati povsem drugo smer – vlogo sem ponudil Catherine Deneuve, s katero sva sodelovala že pri filmu 8 žensk. Prepričan sem bil, da bo znala lik dobro utelesiti in mu dati potrebno globino, da se bo občinstvo z njim lažje poistovetilo. Catherine je zelo naravna igralka. Prizori z njo so videti resnični in pri gledalcih zna vzbuditi empatijo. Na začetku je Suzanne le karikatura, tako kot drugi liki; je le dobra mala žena malomeščanskega tovarnarja. A polagoma se osvobaja in skozi vrsto preobrazb postaja druga ženska. Gledališki lik sem uporabil kot izhodišče za raziskovanje ženske, film pa sem zaključil z – igralko.«

Š. B.,
fotografija promocijsko gradivo

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri