Cameron Diaz - tista, ki si drzne

V industriji, polni pasti – ločitev, živčnih zlomov, odvisnosti – jo je ena ženska odnesla brez praske. Cameron Diaz je
postala hollywoodska zlata deklica.

Cameron Diaz - tista,  ki si drzne

Cameron je v živo taka, kot bi si jo predstavljali: prijazna, odkrita in nasmejana. Visoka je in vitka, z neverjetno izraženimi ličnicami, kakršne bi morda lahko videli le še pri kakšnem poglavarju indijanskega bojnega plemena, in s prodornimi očmi v takšni modri barvi, v kakršni jih imajo sibirski haskiji.

Oblečena je v Frye škornje brez pet v karamelni barvi, majico z dolgimi rokavi, čez ramo pa nosi veliko Jimmy Choo torbo. Nič nakita. Niti botoksa. Namesto tega le kakšna gubica sem in tja in iskriv pogled, za katerim se skrivajo izkušnje.

Pri osemintridesetih je Cameron Diaz kraljica Hollywooda, ki se je na svojem položaju že lepo ustalila in žezla še lep čas ne namerava predati v druge roke.


Cameronino telo je bilo vedno izjemno, a pred dvema letoma je svoje prehranjevanje popolnoma spremenila: »Postalo mi je jasno, da tako ne bo šlo v neskon­čnost. Tudi avto lahko voziš in voziš, a če ne menjaš olja, ne skrbiš za zavore in ne preverjaš tesnil, te bo nekega dne pustil na cedilu. Od svojega telesa sem ogromno zahtevala, obenem pa sploh nisem pazila, kaj vnašam vanj.« Hitro hrano, občasne obiske telovadnice in pitje piva je zamenjala za strog režim dvigovanja uteži (30-minutni), ki mu sledi 20 minut vsakodnevnih kardiovadb. Ocvrti hrani se je popolnoma odrekla in si, ko smo bili skupaj, raje naročila nemasten zrezek na žaru in kvinojo z ohrovtom.

Te dni je Cameron nenehno na poti (še največ med Los Angelesom in Florido, kjer trenira njen fant, bejzbolski superzvezdnik Alex Rodriguez), zaradi česar se je znašla v precepu: »Sovražim živeti tako rekoč iz kovčka, pa to kljub vsemu počnem.« Rojena Kalifornijka v nobeni postelji ne spi več kot dva tedna skupaj. Potovati je začela pri šestnajstih, ko se je ukvarjala z manekenstvom, in se praktično vse od takrat ni ustalila. »Trenutno je moj cilj, da se premikam naprej, da ostanem osredotočena in da naredim vse, kar je treba narediti,« pove Cameron. Seveda ima v mislih svojo kariero filmske zvezdnice, službo, v kateri je lani zaslužila 22 milijonov evrov (Z Reese Witherspoon si deli drugo mesto na lestvici hollywoodskih igralk, ki največ zaslužijo). V kinodvorane bo kmalu prišel njen najnovejši film, Bad Teacher, v katerem igra s svojim bivšim in bo blagajne zagotovo polnil že zgolj zaradi tega. »Timberlake in Cameron skupaj v filmu? Hmmm,« ko to slišijo, vsi našpičijo ušesa. V filmu Cameron igra Elizabeth Halsey, na denar mahnjeno učiteljico, ki zelo rada pogleda globoko v kozarec in še raje preklinja. Ta gospa si je zastavila, da bo zbrala dovolj denarja za 'nov par jošk', da bi ujela premožnega nadomestnega učitelja, ki ga seveda igra Timberlake.

Cameron je bila z Justinom med leti 2003 in 2006, a jo misel, da bi igranje ob nekdanjem ljubimcu, predvsem če tvoj lik odkrito hrepeni po njem, utegnilo biti nerodno ali bi celo predstavljalo izziv, ni niti prešinila. »Življenje je dolgo. Zakaj bi kdo hotel živeti v preteklosti, ko lahko živimo v sedanjosti in se nadejamo svetle, vesele in vznemirljive prihodnosti?« pravi Cameron. »Ko se zveza konča, ljudje rečejo, da se ni obneslo, a zakaj naj se ne bi obneslo? Kaj naj bi se sploh zgodilo? Ljudje se pač razidemo. Gremo naprej. Posnamemo film!«

Vse odkar si je Cameron v Nori na Mary v lase veselo vtrla spermo Bena Stillerja, na sceni vlada kot dekle, ki bi si jo za sosedo želel imeti vsak moški: tisto, ki bi ti na tvojem dvorišču z veseljem pomagala skopati luknjo. Tisto, ki bi ti v bikinkah pomagala popraviti avtomobilski uplinjač. Tisto, ki bi te premagala v tekmovanju riganja, zraven pa bi bila videti neskončno seksi. Nad njenim najnovejšim filmom boste navdušeni, ali pa vam bo šel na živce, saj jo boste videli v luči, v kakršni je še niste: 'Je.. ga!' so praktično prve besede, ki v filmu pridejo iz njenih ust. »Ne dobiš pogosto priložnosti, da bi odigral takšen lik. Sprva mi sploh ni bila všeč, na koncu pa sem bila nad njo navdušena! Iz njenih ust pride natanko tisto, kar bi marsikdo rad izrekel, pa si ne upa,« odločitev, da sprejme vlogo učiteljice, razloži Cameron.

V tem trenutku je Cameron tudi ena tistih zvezdnic, ki starostno mejo seks simbolov potiskajo v višine. Tako kot Jennifer Aniston, Sandra Bullock, Halle Berry, Sarah Jessica Parker in Salma Hayek, ki so vse že v štiridesetih, njihova telesa pa so kot telesa dvajsetletnic – je tudi Cameron svojim letom v ponos, obenem pa jim kljubuje vsakokrat, ko s svojo popolno zadnjico pomiga po velikem plat­nu. Pri vsem tem pa so Cameron pozna trideseta tudi zelo všeč: »Zdaj končno vem, kaj hočem. Ko si sredi tridesetih, se ti začne malo svitati, proti štiridesetim pa začneš svoje izkušnje resnično uporabljati v praksi in takrat se ti življenje šele zares 'odpre'.«

Prevedla in priredila Živa Deu, fotografija RexFeatrues

Najbolj brano