Andrej Pejić, ne povsem običajen model

Andrej Pejić je 188 centimetrov visok moški model iz Bosne in Hercegovine, ob njegovih začetkih pa je na pariških modnih brveh završalo vprašanje "Kdo je to svetlolaso dekle? ".

Andrej Pejić (foto: Fotografija RexFeatures)

Andrej Pejić

Andrej Pejić (foto: Fotografija RexFeatures)

Andrej Pejić

Promocijsko gradivo Jean Paul Gaultier

Promocijsko gradivo Jean Paul Gaultier


In - kdo je to svetlolaso dekle?

Andreja je po naključju odkril Matthew Anderson, lastnik avtstralske modne agencije Chadwick Models. “Fant je res nekaj posebnega in njegova lepota je fascinantna, ” je nad Andrejem navdušen Chadwick. “Poleg tega je fant tudi inteligenten in se v svojem telesu počuti odlično. Pravzaprav še nisem srečal koga, ki bi bil tako zadovoljen sam s seboj, ” dodaja, čeprav sprva ni bil povsem prepričan, ali bodo modni oblikovalci, ki so se bolj navduševali nad mišičastimi mladci, navdušeni nad vitkim modelom.

Izkazalo se je prav nasprotno. Oblikovalci so bili navdušeni. Očitno so jih prepričali dolgi svetli lasje, polne ustnice, izrazite ličnice in dolge noge.

Pozornost nase je usmeril, ko ga je lani Jean-Paul Gaultier angažiral za svojo modno revijo. Nato je to storil še enkrat na reviji za poročne obleke. Če nisi vedel, da gre za fanta, bi z lahkoto mislil, da se po pisti sprehaja lepa plavolaska. Nekateri izmed obiskovalcev so bili sicer malce presenečeni, saj se ne strinjajo vsi z novimi smernicami, ki jih narekujejo modni poznavalci. “Zakaj ne bi premikal meja, ” pravi Andrej. “Zagotovo se ne bi tako oblačil, če mi to ne bi bilo všeč, ” je bilo njegovo mnenje v nekem intervjuju.

Androgeni šik je očitno trenutno zelo priljubljen v svetu mode. Gaultier pravi, da so mu bile všeč Andrejeve obrazne poteze. Očitno se je to zgodilo tudi Marcu Jacobsu, saj je postal zaščitni obraz njegove modne linije. Tudi modnim agentom po svetu je všeč prav njegova nenavadna pojava - fant s povsem ženstvenim videzom.

O Andrejevi pojavi razpravljajo tudi sociologi, ki pa so nad pojavom prej malce zaskrbljeni, kot navdušeni. Kaj o tem menijo 'prave' ženske in ‘pravi’ moški, pa nas v resnici niti ne zanima. Andrej je pogumen, inovativen in uspešen, zato njegovo drugačnost v svetu mode odprto pozdravljamo.


S. Bratuša, Story

Najbolj brano