Alla Kostromicheva

"Brez sodobne tehnologije ne bi zdržala, saj le tako lahko ohranjam stike s prijatelji in z družino."

Alla Kostromicheva - Foto: Fotografija Imax

Prihajate iz Kijeva, vendar že kar nekaj let živite med Parizom in New Yorkom; kje ste doma?

Doma sem še vedno v Ukrajini, čeprav manekenke težko rečemo, da imamo dom, vsaj dokler delamo. Včasih imam občutek, da sem doma na letalu, med zvezdami.

Katera modna revija vam je najbolj pri srcu?

Vsekakor je to prva revija, in sicer Collette Dinnigan v Parizu. Na ta dogodek imam prekrasne spomine, saj je bil to resnično začetek. Priznam pa, da sem danes popolnoma zaljubljena v Aleksandra McQueena in Kenza, tudi zaradi scenografije, ki je vedno nekaj posebnega. Všeč so mi revije, ki so dogodek, pa ne samo modni, tudi družabni.

Lepotni nasvet?

Nikoli v posteljo z ličili; vem, o tem smo najbrž slišale že milijonkrat, a kaj ko se vedno zgodi, da prideš pozno domov in se ti preprosto ne ljubi. Vsaj ponoči naj bo koža čista in vlažna, takrat mora počivati in se prenavljati.

Kako skrbite za svoje telo?

Agencija me neprestano priganja v fitnes, saj se sama ne bi nikoli lotila vadbe. Deloma sem lena, deloma ni časa in včasih bi bila najraje na fotelju, ne pa na kolesu. Vendar se zavedam, da moja služba zahteva tudi dobro formo in kondicijo.

Ste žrtev mode?

V resnici ne, čeprav mi je moda všeč. Mislim, da smo vse manekenke privilegirane, saj prve vidimo in nosimo najnovejše trende, vendar je včasih vsega preveč, zato se nam moda oziroma potrošništvo malce zameri.

Nakupujete tudi vintidž kose iz druge roke?

Da, predvsem v New Yorku, kjer je izbira odlična. Včasih so oblačila iz druge roke še dražja od 'navadnih', vendar imam kar nekaj vintidž kosov, ki so mi izredno všeč. Če se zaljubim v oblačilo, cena ni pomembna.

Facebook, Twitter, blogi, SMS-ji; kak­šen je vaš odnos do tehnologije?

Brez nje ne bi zdržala, saj le tako lahko ohranjam stike s prijatelji in z družino. Po eni strani je žalostno, kajti danes so človeški odnosi povsem digitalni, po drugi pa še dobro, da je tako, kajti z mojo službo si je nemogoče vzeti pol ure za kavico in klepet.

LORELLA FLEGO

Najbolj brano