Karl Lagerfeld bi danes praznoval rojstni dan - tu si oglejte 25 njegovih najbolj priljubljenih muz

Pokojni Chanelov oblikovalec je to vlogo dodelil le najbolj kul ženskam na svetu. Od francoske lepotice Vanesse Paradis do ameriške kul igralke Kristen Stewart se oziramo na lepotne muze, ki so bile pokojnemu oblikovalcu v največji navdih.

Karl Lagerfeld bi danes praznoval rojstni dan - tu si oglejte 25 njegovih najbolj priljubljenih muz - Foto: Profimedia

Kdo so bile Karlove muze?

Vanessa Paradis, Kate Moss in Cara Delevingne so le tri ugledne lepotice, ki so navdihnile ustvarjalno vizijo Karla Lagerfelda. Biti med temi ženskami je položaj, ki ga zasedajo izključno najbolj stilske in zanimive ženske na svetu.

Od francoske manekenke Ines de la Fressange do britanske pevke Florence Welch, priznanih igralk, glasbenic, manekenk, tesnih prijateljic in občasno moških so bile muze, ki so oblikovalcu pomagale ustvariti estetiko ne glede na lepoto, razpoloženje oz. trenutek, ki ga je hotel izzvati.

Nekdanji kreativni direktor Chanela in Fendija je bil znan po ustvarjanju kreativnih partnerstev z neverjetno lepimi ženskami (njegova najnovejša - manekenka Kaia Gerber), toda Lagerfeld je ta pristop uveljavil že v začetku osemdesetih let, s pariško ikono stila Ines de la Fressange. Ko je Lagerfeldu kot muza igrala de la Fressangeova, je takoj postala več kot manekenka ali obraz njegove zadnje modne kampanje.

Poleg tega, da je hodila po Lagerfeldovih zgodnjih modnih pistah za Chanel, je bila povabljena tudi v ustvarjalni notranji krog njegovega studia. Postala je tudi prva uradna "ambasadorka blagovne znamke" za francosko hišo, dokler par ni razpadel leta 1989. Njuna sprava je bila potrjena več kot dve desetletji pozneje, ko se je de la Fressange vrnila na modno revijo za pomlad in poletje 2011.

Lagerfeld se je od svojih zgodnjih dni z de la Fressange še naprej združeval s titani iz manekenstva, vključno s Kristen McMenamy, Lindo Evangelisto, Claudio Schiffer, Stello Tenant in Kendall Jenner.

Njegova trajna zveza z McMenamyjevo ga je celo pripravila do tega, da jo je sprehodil do oltarja na poroki s fotografom Milesom Aldridgeom leta 1997. Lagerfeld je enako občudoval ženske, ki so aktivno delovale v Hollywoodu. Diane Kruger, Julianne Moore, Tilda Swinton in Kristen Stewart so bile muze Lagerfelda, ki se je v zadnjem desetletju zazrl v bolj nepričakovane muze: Lily Allen, Miley Cyrus, Willow Smith in njegovega 10-letnega krščenca Hudsona Kroeniga, ki je že nastopil v več Chanelovih modnih revijah.

Lagerfeld je slavil tudi ženske, s katerimi je delal v zakulisju, na primer modno urednico Carine Roitfeld in kreativno svetovalko Amando Harlech, žensko, ki jo je označil za svoj "drugi par oči".

Morda je bila Lagerfeldova ustvarjalna preokupiranost z oziranjem v prihodnost namesto v preteklost razlog, da je navdih iskal pri ljudeh, ki definirajo sodobno kulturo.

25 najslavnejšiš muz Karla Lagerfelda

1. Kate Moss

2.

3. Tilda Swinton

4. Diane Kruger

5. Kristen Stewart

6. Vanessa Paradis

7. Lily Allen

8. Keira Knightley

9. Baptiste Giabiconi

10. Julianne Moore

11. Kendall Jenner

12. Cara Delevingne

13. Hudson Kroenig

14. Willow Smith

15. Lily-Rose Depp

16. Ines de la Fressange

17. Catherine Deneuve

18. Claudia Schiffer

19. Stepla Tennant

20. Kristen McMenamy

21. Carine Roitfeld

22. Lady Amanda Harlech

23. Alexa Chung

24. Blake Lively

25. Florence Welch

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Anela Šabanagić je prvič stopila iz karantene in obleka ta outfit

Priporočamo tudi: Julia Roberts je (doma) nosila to čudovito obleko. Zaljubljeni smo!

Najbolj brano