10 najbolj šokantnih dejstev iz nove biografije o Meghan Markle in princu Harryju

31. 8. 2020
10 najbolj šokantnih dejstev iz nove biografije o Meghan Markle in princu Harryju (foto: Profimedia)
Profimedia

Tega zagotovo še ne veste.

Izšla je dolgo pričakovana biografija, v kateri je opisano razmerje med Meghan Markle in princem Harryjem, ki vsebuje trditve in razkritja glede srečanja para, poroke, dela in odhoda iz kraljeve družine.

Biografija ni pooblaščena in to so pojasnili predstavniki vojvode in vojvodinje Susseške, ki so poudarili, da niso bili intervjuvani za knjigo in da avtorjeva različica dogodkov izhaja iz njihovih lastnih izkušenj kot članov kraljevega tiska in lastnega neodvisnega poročanja.

Spodaj preberite 10 najbolj zanimivih dejstev iz nove biografije.

1. Odnos med družinama Cambridge in Sussex

V knjigi trdijo, da so se odnosi med Williamom in Kate ter Harryjem in Meghan poslabšali že pred kraljevo poroko leta 2018.

Meghan in Kate nikoli nista bili veliko več kot znanki, v knjigi je tudi zapisano:

"Čeprav je Meghan morda razumela Katino pripravljenost, da sklene smiselno prijateljstvo, si še vedno nista bili bliže, tudi po kraljevi poroki. Cvetje za njen rojstni dan je bilo lepo, toda Meghan bi raje videla, da bi ji Kate stala ob strani v hudih časih, ko je Mehgan imela težave z mediji."

Kljub temu, da nista osebej tesni prijateljici, knjiga pravi, da "med seboj nista bili v vojni", kot trdijo nekateri mediji.

V knjigi je razvidno, da so se tik preden sta Harry in Meghan v začetku leta napovedala, da dejansko zapuščata kraljevo družino, odnosi med družinama Cambridge in Sussex omajali, svoj vrhunec pa je odnos doživel ob dnevu Commonwealth v Westminsterski opatiji, kjer sta družini komaj govorili med seboj.

2. Meghan Markle je morala opraviti vadbo v vojaškem slogu, ko se je zaročila s princem Harryjem

Poleg standardnega protokola za ljudi, ki se pridružijo kraljevi družini (vključno z usposabljanjem o protokolu, bontonu in formalnostih), je Meghan morala opraviti tudi "intenziven dvodnevni tečaj varovanja pri SAS," pravijo avtorji knjige. To je standardni postopek za kraljevske družine, pri katerih morajo vsi člani sodelovati poleg kraljice in vključuje priprave na vse vrste grozljivih scenarijev, vključno s situacijami ugrabitve in napadov.
 

3. Zakaj se Meghan Markle ni udeležila poroke Patricka J. Adamsa

Decembra 2016 se je Meghanin prijatelj in soigralec Patrick J Adams na gozdni slovesnosti v Santa Barbari, kjer so gostje za konec tedna kampirali v šotorih, poročil s svojo dolgoletno partnerico Troianom Bellisario. Čeprav je bila tam še preostala zasedba serije Suits, vključno s Sarah Rafferty in Gabrielom Machtom, Meghan kljub povabilu ni prišla.

"Na koncu se je odločila, da ne bi bila dobra ideja, da se je udeleži," pravita Scobie in Durand o težki odločitvi. "Paparazzi, ki so v helikopterjih leteli nad slovesnostjo, da bi jo fotografirali, bi vsem pokvarili dan."

4. Kako se je Meghan Markle počutila glede broške princese Michael iz Kenta

Kmalu po tem, ko je par objavil zaroko, je kraljica Meghan povabila, naj se skupaj s preostalo družino pridruži letnemu božičnemu kosilu kraljeve družine. Toda trenutek, ki je to še posebej zasenčil, je bil, ko je princesa Michael prispela z rasno žaljivo broško (kasneje se je opravičila). Takrat se je veliko govorilo o dejstvu, da je to sovpadlo z vključitvijo prvega biracilnega člana, ki je kmalu postal član kraljeve družine.

Knjiga ugotavlja, da je ta poteza pokazala "neobčutljivost" za Meghanino afroameriško identiteto in korenine ter poznejši rasizem, s katerim se je soočala od začetka svojega razmerja s princem Harryjem.

5. V palači so Meghan Markle svetovali, naj ne nosi ogrlice 'H'

Po novih odlomkih, ki jih je objavila ameriška revija People,so Meghan svetovali, naj ne nosi ogrlice z obeskom z začetnico 'H' - v čast svojemu možu -, saj bi to v zgodnjih dneh njune zveze vzbudilo zanimanje fotografov. Sladki poklon je res prišel na naslovnice. Lani je Meghan razkrila tudi, da ima za svojega moža tudi vzdevek 'H'.

Avtorji trdijo, da je Kensingtonska palača poklicala Meghan in ji povedala svoje pomisleke glede obiska, ki jih je Meghan poslušala, a ne tudi upoštevala.

"Kasneje se je počutila frustrirano in čustveno," piše v odlomku. "Čeprav je vedela, da imajo dobre namene, ji nadrealistična izkušnja, da ji nekdo iz pisarne njenega fanta pove, kakšen nakit naj nosi in ali se sme nasmejati fotografu."

Meghan naj bi kasneje poklicala prijateljico, da "ne more zmagati" in kako težko ji je bilo, ko so v medijih poročali, da na fotografijah izgleda nesrečno, v resnici pa je samo poslušala navodila, naj se ne smeji fotografom.

Od takrat vojvodinja Susseška nosi obeska "H" in "A" v čast svojemu sinu Archieju.

6. Špekulacije glede njunega dejanskega datuma zaroke

Knjiga Finding Freedom trdi, da sta se Meghan in Harry zaročila bistveno prej kot so to sporočili novembra 2017, avtorji pa nakazujejo tudi, da sta se zaročila, ko sta se septembra prvič pojavila na igrah Invictus v Torontu.

Par je že med intervjujem z Mishalom Husainom dejal, da sta se zaročila "pred nekaj tedni" v svoji koči v palači Kensington med kuhanjem pečenega piščanca.

7. Princ Harry je imel skrivni Instagram račun

Scobie in Durand trdita, da je kmalu po tem, ko sta imela Meghan in Harry prvi zmenek, Meghan začela slediti Instagram računu z imenom '@SpikeyMau5'.

Tajni račun je pripadal nikomur drugemu kot princu Harryju in je bil poimenovan po Harryjevi ljubezni do house glasbe, s čimer se je poklonil DJ-ju Deadmau5, trdi knjiga.

Meghan ni imela zasebnega računa in je imela milijon sledilcev že dolgo, preden je spoznala princa.

8. Princ William naj bi Harryju rekel, naj razmerje goji počasi

Princ Harry naj bi bil hudo razburjen, ko mu je starejši brat svetoval, naj svojo zvezo z Meghan goji počasi.

"Ne se ti ne mudi s tem razmerjem," je William povedal Harryju. "Vzemi si toliko časa, kot ga potrebuješ, da spoznaš to dekle."

V zadnjih dveh besedah, "to dekle", je Harry zaslišal ton snobizma, ki ga ni prenesel. Med svojo 10-letno vojaško kariero, zunaj kraljevskega mehurčka, se je naučil, da ne bo naglo presojal ljudi glede na njihov naglas, izobrazbo, narodnost, razred ali poklic.

9. Jeza vojvode in vojvodinje Susseške zaradi palače, ki ni želela razjasniti lažnih tabloidnih zgodb

Večina Harryjevega in Meghaninega vznemirjenja je bila zaradi njunega občutka, da ju kraljeva družina ne podpira, trdi knjiga.

Čeprav je običajno, da palača ne posega v vsako zgodbo o kraljevskih družinah, sta bila zakonca razburjena, ko je palača podala redko izjavo, s katero je zanikala, da je vojvodinja Cambriška imela poseg z botoksom.

10. Njun tretji zmenek je bil v Bocvani

Po prvem zmenku - zmenku na slepo, ki ga je uredil skupni prijatelj - v Dean Street Townhouse v Sohu, je bil njun tretji zmenek v Bocvani.

Že dolgo je znano, da ima afriška država posebno mesto v srcu para - Meghanin zaročni prstan vsebuje kamen, ki je prišel iz države, hkrati pa je v javnosti že razkrila, kako sta z možem nekoč tam kampirala.


Fotografije: Profimedia

Preberite še: Katere barve bomo nosili to jesen? 7 največjih barvnih trendov

Priporočamo tudi: Emily Ratajkowski drzna v najbolj mini obleki doslej


 


 

 


 

Novo na Metroplay: "Svojo otroško igro dajem na papir." | Hana Stupica in Urška Križnik Zupan