Lifeclass hoteli na 4. Festivalu oranžnih vin v Izoli

Ljubitelji vin in kulinarike so v petek, 24. aprila, svoje brbončice razvajali na Festivalu oranžnih vin.

Lifestyle, 29. 4. 2015
Lifeclass hoteli na 4. Festivalu oranžnih vin v Izoli - Foto: LifeClass

Uradno odprtje je bilo v cerkvici Marije Alietske na Manziolijevem trgu, degustacije vin pa so se odvile v Manziolijevi palači in letos prvič tudi v stari občinski palači na Verdijevi ulici.

Družabni dogodek je v središče postavil oranžno - četrto barvo vina, okrog 60 vinarjev iz celotne osrednje Evrope in celo z Nove Zelandije pa je predstavilo več kot 200 vzorcev oranžnih vin. Organizatorji razlagajo, da gre za bela macerirana vina, narejena s postopki za rdeča, torej s podaljšanim stikom jagodnih kožic z moštom. Oranžna vina so med najbolj naravno pridelanimi vini, med katerimi je tudi veliko ekoloških in biodinamičnih pridelovalcev.

Na takšno pridelavo vina pa prisegajo v Svetu zdravih užitkov hotelov LifeClass, ki so na svoji stojnici obiskovalce postregli z izbranimi dobrotami. Ker se k mamljivim okusom vina odlično podajo tudi izbrani okusi kulinarike, je na stojnici portoroških hotelov Lifeclass hišni slaščičarski mojster Saša Janković s svojo ekipo pripravljal zdrave slaščice. Dišalo je po polnozrnatih miškah z divjimi šparglji, obiskovalce pa je premamljal tudi polnozrnati jabolčni zavitek s čokolado in pečenimi artičokami.

Najbolj brano