Žlahtna poezija in dobra kapljica vabita na Ptuj

14. 8. 2013

Mednarodni pesniški festival Dnevi poezije in vina bo tokrat že četrto leto zapored oživil skrite ulice in trge srednjeveškega Ptuja.

Na festivalu, ki bo potekal med 21. in 24. avgustom, bodo gostili več kot dvajset pesnikov z vsega sveta, ki se bodo ljubiteljem poezije predstavili na velikih večernih branjih na Vrazovem trgu ter na zasebnih branjih v skritih, a očarljivih kotičkih mesta.

Letos bodo posebno pozornost namenili Srečku Kosovelu, enem najvidnejših predstavnikov slovenske moderne, ob tej priložnosti pa bodo izšla tudi njegova zbrana dela.

Častni gostje 17. izdaje festivala bodo priznani kitajski pesnik Yang Lian, francoski pesnik Michel Deguy in slovenski pesnik Josip Osti, obiske vseh gostujočih pa bodo pospremili tudi izidi dvojezičnih knjižic njihove poezije.

V središču je letos francoska poezija, zato bo pred začetkom festivalskega dogajala potekala intenzivna prevajalska delavnica s francoskimi in slovenskimi pesniki.

Poleg tega se na festivalu obetjo še številni pogovori in okrogle mize za vedoželjne, pravljični in filmski program za najmlajše, gledališke impropredstave za najdrznejše in seveda predstavitve in degustacije izbranih štajerskih vin za vse ljubitelje dobre kapljice.

Vsak večer boste po velikih večernih branjih lahko prisluhnili tudi priznanim glasbenikom, ki bodo poskrbeli, da se bo prijetno in sproščeno festivalsko druženje nadaljevalo pozno v noč. Glasbene sladokusce bodo razveselili zasedba Manouche, Vasko Atanasovski, Chris Eckman ter Katarina Juvančič in Dejan Lapanje z gostoma.

Več podrobnosti najdete na spletni strani festivala.

Foto: Študentska založba