Tvitaj, druži se in doniraj!

10. 3. 2011

Pod geslom Tvitaj, druži se in doniraj! se bodo v četrtek, 24. marca, v več kot 160 mestih po vsem svetu sočasno odvijali dobrodelni dogodki, ki jih prostovoljno organizirajo uporabniki Twitterja.

Na globalni poziv so se ponovno, tokrat tretjič po vrsti, odzvali tudi slovenski uporabniki Twitterja. Sredstva, zbrana v okviru ljubljanskega Twestivala, bodo v celoti namenjena Fundaciji Mali vitez za pomoč otrokom, ozdravljenim od raka.

Letošnji Twestival bo pri nas potekal na Ljubljanskem gradu, v GoodLife Castle Lounge Clubu, od 19. ure do polnoči.

Dogodek bo obarvan glasbeno in humorno, saj bodo nastopili glasbene skupine Tudo, DiscoBalls, Žrebci in The Tide ter stand-up komika Mladen Pahović in Iztok Majhenič Organizatorji pa imajo v rokavu tudi gosta presenečenja, ki bo zagotovo navdušil.

Od leta 2009 je na Twestivalih sodelovalo več kot 200 mest. Sodelujoči prostovoljci z vsega sveta pa so do sedaj uspeli zbrati že več kot 1, 2 milijona dolarjev za 137 različnih dobrodelnih namenov.

Dobrodelno

Slovenski prostovoljci so si za prejemnika letošnje donacije izbrali Fundacijo Mali Vitez, ki pomaga otrokom, ozdravljenim od raka. Donatorska sredstva za Malega viteza se bodo zbirala prek TRR (SI56 0201 4001 8683 716 - NLB d.d.) in SMS sporočil. Donirajo lahko uporabniki Si.mobila in Mobitela tako, da pošljejo ključno besedo MALIVITEZ na 1919 in prispevajo 1 EUR Fundaciji Mali vitez. Donacije se bodo zbirale tudi na samem prizorišču Twestivala z nakupom broške Twestival Ljubljana 2011, ki bo hkrati tudi vstopnica na dogodek.

Se vidimo!

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc