Terraneo: »SND« ob morju in dobri glasbi

11. 6. 2012
Pevec slovensko-finske glasbene naveze The Toronto Drug Bust je Izak Košir. Foto: Damjan Cilenšek

Med 7. in 10. avgustom bo Šibenik že drugič v znamenju poletnega glasbeno-ekološkega festivala Terraneo, ki bo tudi tokrat prikrojen okusu ljubiteljev alternativnejših zvokov.

Med najprivlačnejšimi imeni letošnje zasedbe so The Roots, Thievery Corporation live, The xx, The Vaccines, Friendly Fires, Parov Stelar, Groove Armada DJ set, The Ting Tings, Swans, The Horrors, Digitalism, Anna Calvi, Future Islands, Elemental ...

Slovenske barve bodo zastopali na področju nekdanje Jugoslavije vse bolj priljubljeni The Toronto Drug Bust in Žoambo Žoet Workestrao.

SND - spoznavanje narave in družbe
Poleg pestrega glasbenega programa ima festival tudi posebno poslanstvo: z dogodkom želijo organizatorji obuditi prej dokaj kulturno zaspani Šibenik in opozoriti na pomembnost razpršitve dogodkov na lokacije izven hrvaške prestolnice. Zavzemajo se za skrb za okolje in družbo; pri slednjem sporočilu gre predvsem za sprejemanje drugačnosti, še posebej ljudi s posebnimi potrebami, ki jim je festival odprl številne zaposlitvene priložnosti.

Na festivalu bo, kot se spodobi, poskrbljeno za kampiranje - v svoj šotor se lahko "naselite" že dan pred začetkom festivala in odidete dan po zaključku, kar šteje že za pravi dopust, kajne?

Več podrobnosti o nakupu in cenah vstopnic, poslanstvu festivala in nastopajočih imenih najdete tukaj.