Sladka odvisnost Petre Cvelbar

1. 7. 2011
Tia Fuller (Petra Cvelbar)

Petra je glasbena in fotografska odvisnica. Njena črno-bela fotografska razstava v Mali galeriji Cankarjevega doma bo letos del spremljevalnega programa 52. Jazz festivala Ljubljana. Poimenovala jo je Sladka odvisnost, ker natanko to je. Ogledate si jo lahko do 17. julija 2011.

Kaj je za tebe fotografija?

Fotografija je medij, ki mi omogoča izraziti najglobja čustva, ki se nabirajo v meni. Njen jezik mi je blizu in z njim znam povedati to, kar z besedami največrat ne znam prav dobro. In všeč mi je, ker me vedno znova sili v odkrivanje novega in to odkrivanje je kot nekakšna igra, ki je zame kot magnet.

Še posebej ti je blizu črno-bela fotografija, kaj je na njej tako vznemirljivega?

Ko sem se začela spoznavati s fotografijo, smo ogromno delali na črno-bele filme in veliko ur sem preživela v temnici. Črno-beli filmi so bili cenješi od barvnih in nekako sem črno-belo fotografijo precej dobro spoznala. Najbrž to zleze človeku pod kožo. Res pa je tudi, da črno-bela fotografija nekako bolj izpostavi bistvo fotografiranega in tudi bolj dramatična zna biti. Pravzaprav ne poznam odgovora na to, ampak enostavno mi je blizu.

Celoten intervju si lahko preberete na Sensa.si.