Pogrešate Nouvelle Vague? Tu je Nadeah.

21. 4. 2013
Pogrešate Nouvelle Vague? Tu je Nadeah.

Nadeah, eksplozivna in šarmantna pevka, ki je navdušila na prvem koncertu Nouvelle Vague v Šiški in ki je manjkala na njihovi lanski vrnitvi "na kraj zločina", 25. aprila na oder Komune prihaja s svojim solo projektom. Za ljubitelje Nouvelle Vague, Zaz, Tori Amos, Feist.

Nadéah se je zaljubila v rock glasbo potem, ko je v mamini zbirki plošč odkrila Pink Floyd in Led Zeppelin in ko so jo peljali na koncert Michelle Shocked. Tam se je odločila: »To hočem početi, ko odrastem.« Ameriška folk pevka s punkovskim duhom ji je pokazala pot in zdi se, da na odru zdaj uresničuje svoj moto: »Karkoli se zgodi, naredi nekaj dobrega iz tega.«

Svojo prvo skupino The LoveGods je ustanovila v Angliji s francoskim kitaristom, ki ga je srečala med pouličnim nastopanjem v Parizu. Potem ko je ta silno navdušujoč bend opazila izjemno vplivna postaja Radio One, so kot predskupina nastopili za taka imena, kot sta Nick Cave in Franz Ferdinand. Zahvaljujoč ustnim priporočilom je bend pridobil veliko zvestih privržencev.

Čez nekaj časa so neki dobri ljudje Marcu Collinu svetovali, naj jo gre pogledat v klub, kjer je takrat nastopala. Njen glas in osebnost sta ga prepričala in povabil jo je k sodelovanju pri projektu Hollywood Mon Amour, potem pa še, da se pridruži Nouvelle Vague in sodeluje pri tretjem albumu tega francoskega kolektiva. Z Nouvelle Vague je nastopila tudi na njihovem prvem ljubljanskem koncertu v Kinu Šiška in je bila tisto, kar smo najbolj pogrešali pri lanskoletni vrnitvi. Nadéah se na odru prelevi v rockersko tigrico, obenem pa izžareva lik seksi femme fatale.

Ob koncu sodelovanja z Nouvelle Vague se je lotila pisanja in snemanja svojega avtorskega projekta, ki ga predstavlja na tokratni – samostojni – turneji.

Nadéahin repertoar je od časov The Lovegods napredoval, a še vedno ohranja neobrzdano energijo rocka, medtem ko goji prefinjenost, ki je primerljiva s Feist ali Goldfrapp.