Ni vse zgoraj, kar je spodaj

27. 5. 2012
Ni vse zgoraj, kar je spodaj

"Poglej navzdol. Kaj vidiš? Prostor in čas. Pohodi pesek, travo, vzorce, pa s kredo narisane podobe, morda napis, da napraviš svoj odtis. Stopi z mano na tla tega presunljivega sveta!"

V Centru urbane kulture Kino Šiška so v okviru plesnega festivala CoFestival odprli pohodno fotografsko razstavo fotografinje Mankice Kranjec, ki bo na ogled do 8. junija.

Razstava Ni vse zgoraj, kar je spodaj obiskovalca popelje na sprehod skozi fotografske podobe, ki so razstavljene na stopnišču. Fotografinja pogled obiskovalca usmerja povsem drugam, kot je na fotografskih razstavah običajno: v tla, natančneje v 25 stopnic Kina Šiška.

Po fotografijah je mogoče hoditi in se tako sprehajati med različnimi prostori in kraji, ki jih je avtorica obiskala. Rdečo nit prve tovrstne fotografske razstave pri nas definira avtoričin korak ter socialni prostori, med katerimi se sprehajamo in po katerih hodimo ter si tako sproti ustvarjamo zgodbo za zgodbo.

Mankica Kranjec je novinarka, kot svobodna fotoreporterka deluje od leta 2008. Svoje fotografije in (foto)zgodbe objavlja v številnih domačih in tujih časopisih, revijah in na spletnih straneh.

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc