V slovenščino preveden že drugi del knjige, ki je navdušila bralce po vsem svetu

22. 8. 2024
V slovenščino preveden že drugi del knjige, ki je navdušila bralce po vsem svetu (foto: Profimedia)
Profimedia

Med knjižnimi naslovi, ki so ta hip povsem navdušili bralce po vsem svetu, izstopa serija knjig "Preden se kava ohladi" japonskega avtorja Toshikazu Kawaguchija. V Sloveniji sta pri založbi Vida prevedena in izdana že prva dva dela (od petih) te izjemne knjižne senzacije, v kateri se prepletajo mističnost, čustva in globoke življenjske resnice.

Serija knjig z naslovom "Preden se kava ohladi" je osvojila srca bralcev po vsem svetu zaradi svoje edinstvene kombinacije magičnega realizma, čustvene globine in univerzalnih tem. Zgodbe, ki jih je avtor sprva zapisal kot gledališke stvaritev ponujajo tolažbo in upanje ter raziskujejo globoko človeško hrepenenje po povezovanju in razumevanju. Knjižna senzacija opgumlja, da stvari izrečemo in storimo preden bo prepozno.

Preberite še:

Čarobna kavarniška izkušnja

"Preden se kava ohladi" je zgodba, ki se odvija v majhni tokijski kavarni, kjer obiskovalci niso deležni le kave, ampak tudi priložnosti za časovno popotovanje. A ta izkušnja prihaja z omejitvijo – potovanje v preteklost ali prihodnost traja le toliko časa, kolikor traja, da se kava ohladi. Avtor nas v vsakem delu popelje skozi štiri zgodbe različnih likov, ki se vrnejo v preteklost, da bi rešili nerešene zadeve ali se poslovili od ljubljenih oseb.

1. Del: Moč spomina in obžalovanja

V slovenščino preveden že drugi del knjige, ki je navdušila bralce po vsem svetu
promocijsko gradivo

Prvi del knjige "Preden se kava ohladi" predstavlja štiri nepozabne zgodbe, kjer zaročenka, žena, sestra in mati (gostje kavrane) potujejo v času s svojimi edinstvenimi razlogi.  Skozi njihove zgodbe avtor razkriva teme, kot so ljubezen, obžalovanje, prijateljstvo in izguba. Bralec se hitro poveže z liki, saj se njihovi občutki in izkušnje zdijo univerzalni, ne glede na kulturni kontekst.

2. Del: Širitev čarobnega sveta

V slovenščino preveden že drugi del knjige, ki je navdušila bralce po vsem svetu
promocijsko gradivo

V drugem delu serije, "Preden se kava ohladi: Zgodbe iz kavarne", avtor poglobi zgodbo s predstavitvijo novih likov in njihovih potovanj skozi čas. Knjiga se nadaljuje s toplino in nežnostjo, ki ju je vzpostavil prvi del, in raziskuje, kako se lahko življenje spremeni s preprosto priložnostjo, da se  spoprimete s preteklostjo. V drugem delu se znova srečajo najboljša prijatelja, mati in sin, nekdanja zaročenca in mož, ki ženi kočno pokloni rojstnodnevno darilo.

Kawaguchi tudi v drugem delu uspešno nadaljuje s prepletanjem magičnega realizma in vsakodnevnega življenja, kar bralce potegne v svet, kjer je čas obenem omejitev in darilo.

Jennifer Lopez v udobnem poletnem kombinezonu, ki pristoji tudi ženskam nižje postave

Novo na Metroplay: "Po srcu sem rokerica." - Nina Strnad | Elle podkast