Dočakali smo nove Mumford & Sons!

15. 8. 2012
Babel k oboževalcem Mumford & Sons prihaja 24. septembra.

Angleški folkrockerji Mumford & Sons bodo 24. septembra izdali novi singel z naslovom I Will Wait z njihovega drugega studijskega albuma Babel, ki bo izšel na isti dan.

Mumford & Sons so od izida debitantskega albuma Sigh No More leta 2009 tako rekoč neprekinjeno na turnejah. Na poti so napisali tudi novi album in si med natrpanim urnikom vzeli nekaj časa za skok v studio.

Njihovi oboževalci, ki so jih imeli v preteklih 18 mesecih priložnost videti v živo, nekatere pesmi z novega albuma, kot so Whispers In The Dark, Lover Of The Light, Below My Feet, Lovers' Eyes in Hopeless Wanderer, tako že poznajo.

Album Babel je produciral Marcus Dravs, ki razume željo skupine, da bi album ohranil kar največ tiste žive energije, ki poganja koncerte. Tako kot prejšnji album tudi Babel združuje energičnost z intimnostjo in prvinskostjo.

Mumford & Sons (njihov frontman Marcus Mumford se je pred kratkim poročil z igralsko zvezdnico, rojakinjo Carey Mulligan) so svoj novi izdelek posneli v Devonu, Somersetu, Northamptonshiru in Londonu.

Kaj lahko pričakujemo od albuma, lahko okusimo s singlom I Will Wait. Poslušajte ga spodaj.

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc