Čas je za muzikal

Če ste ljubitelj/ica glasbe iz muziklov, si 27. Marca ob 20 uri v Slamiču v Ljubljani, rezervirajte čas in pomigajte v ritmih svežih komadov zasedbe Akordike. Glasbeno plesna zasedba Akordika izvaja kvalitetno glasbo iz najbolj znanih muzikalov vseh časov (Hair, Chicago, The Cats; Les Misé rables, Moje pestni, moje sanje, Annie, Cabaret,….)

Čas je za muzikal - Foto: Jan Prkić

Akordika črpa glasbo iz klasičnih in sodobnih muzikalov, a ne z namenom, da bi bolj ali manj znane melodije odela še v eno preobleko, temveč, ker se v njih skriva vse pogostokrat spregledana globina.

Kritičnost družbe, vpeta v besedila, glasbenikom predstavlja izhodišče za aranžmajsko domiselnost in dovršenost in večplastnostnost instrumentalnih (jazzovskih) improvizacij.

Da gre za zasedbo, ki se za razčlenjevanjem posameznih melodičnih linij ne skriva in se ne boji iskati lastnega pogleda na že slišano, kaže tudi premik proti avorski glasbi, ki jo vključujejo v svoj repertoar.

Aprila gredo v studio posneti njihove nove avtorske komade, pri čemer bi izpostavili singel “Morje je moj svet”, katerega besedilo je napisala pevka Anja in prihaja spomladi že na radijsek postaje.

Akordika s širokim naborom žanrsko raznolike glasbe, pozitivno energijo  pritegne tako mlade kot nekoliko starejše ljubitelje glasbe.  

Močna izraznost vokaliske ter izvajalska suverenost glasbenikov se na odru preobrazijo v žanrsko raznolikost, ki se ne boji ekspresivnosti rocka, ne melodičnosti popa, kot tudi ne jazzovske improvizacije, niti ritmov swinga, še najmanj pa svobodomiselnosti reagee glasbe in plesnosti disca. 

Fotografije: Jan Prkić
Več informacij najdete na  www.akordika.com

Najbolj brano