Kako lahko tona starega papirja pomaga živalim?

Star papir ni zgolj odpadek – z njim lahko pomagate živalim, pravijo v Društvu za zaščito živali Ljubljana.

Lifestyle, 18. 9. 2017

Kako lahko tona starega papirja pomaga živalim?

V soboto, 7. oktobra, v Društvu za zaščito živali Ljubljana organizirajo že 20. akcijo zbiranja papirja. Med 8. in 18. uro lahko pred Center Interspar Vič v Ljubljani prinesete star papir in hrano ter opremo za živali. Del zbranih sredstev bo društvo namenilo Zavetišču Horjul in Zavodu SVSP.

Kaj se da narediti z eno tono starega papirja?

Vsak kupček papirja šteje, na posamezni akciji – te se odvijajo dvakrat na leto – pa ga včasih zberejo tudi do 20 ton. Kaj to pomeni za pomoč živalim?

Z eno tono zbranega papirja lahko Društvo za zaščito živali Ljubljana izvede poučne delavnice o živalih in odgovornem odnosu do njih za kar 120 otrok.

Zavetišče Horjul lahko financira kastracijo enega psa, česar občine ne krijejo, in tako pomaga zmanjšati število neželenih in nepreskrbljenih mladičev. Zavod SVSP za sredstva, zbrana od ene tone papirja, pridobi material za izvedbo 9 kirurških posegov na uličnih psih v državah, kjer obstaja pereča problematika prosto živečih psov.

Nagradna igra, dobrodelna stojnica in predavanje o mačkah

Na prizorišču se obeta pestro dogajanje. Vsi, ki bodo sodelovali v akciji, se bodo lahko vključili v nagradno igro, ki jo omogočajo raznoliki donatorji.

Ob 15. uri bo na vrsti kratko predavanje o mačkah. Predavala bo prostovoljka Nataša Lokar, ki ima bogate izkušnje z odlovom prosto živečih mačk in skrbništvom mačjih hišnih ljubljenk. Na dogodku bo društvena stojnica, kjer je vsak nakup dobrodelen. Prostovoljci bodo odgovarjali na vprašanja o živalih, njihovi oskrbi in zaščiti.

Zbiranje starega papirja, hrane in opreme za živali, ter sanitetni material

Poleg starega papirja na akciji zbirajo tudi odeje, rjuhe, brisače, posodice, igrače, povodce, ovratnice, oprsnice, plenične podloge, mleko za mačje in pasje mladiče, hrano za pse in mačke, sredstva za zatiranje bolh in klopov, sredstva za zatiranje notranjih zajedavcev, razkužila, rokavice za enkratno uporabo, sanitetni material in zdravila.

Več informacij o akciji: Dzzz.si

Najbolj brano