Kako izgubiti 3 kilograme, ne da bi naredili (skoraj) nič: Založite se s sadjem in zelenjavo ter si privoščite počitek

Prihaja poletje, s poletjem pa tudi predpoletna čiščenja in cilj izgube telesne teže. Naj vas navduši ta tridnevni razstrupljevalni trik!

Kako izgubiti 3 kilograme, ne da bi naredili (skoraj) nič: Založite se s sadjem in zelenjavo ter si privoščite počitek - Foto: Profimedia

Prišel je nov dan, zbudili smo se v novo jutro, že nekaj časa nas boža pomlad z ne tako ustrezno spremembo ure - ostali smo brez še kako potrebne ure lepotnega spanca. Bi lahko to bil pravi čas za dodatno pomladno razstrupljanje? Ste že kdaj pomislili, kako pametna je naša mati narava, saj resnično poskrbi za naše blagostanje in dobro počutje? Po težkih zimskih mesecih, polnih bogate in krepke hrane, s katerimi smo greli naše telo, da ne omenjamo vseh pustnih dobrot, s katerimi smo odganjali zimo, so zdaj na vrsti zelene, gozdne radosti. Travniki so polni regrata, kopriv in čemaža, vsi trije pa so odličen vir za pomladno razstrupljanje. Zakaj torej ne bi poskusili? 
Razstrupljanje s sokovi je lahko hitra preobrazba, vendar tekoča razstrupljevalna dieta zahteva disciplino. In preden globoko zabredemo v same lepote razstrupljanja, naj omenimo, da razstrupljanje ni nekakšna presnovna milost, ki jo dosežemo s skrajno pokorščino, temveč proces, ki se vsako sekundo našega življenja odvija v naših celicah, najbolj očitno v jetrih.

Ne spreglejte:

Pri razstrupljanju je pomembno izbrati sestavine, ki ne povzročajo dodatnega stresa in škode za telo. Ohranjanje zdravja je kombinacija dobre prebave, pravilne prehrane in izbire živil, ki pomagajo nadzorovati raven sladkorja v krvi. Ko krvni sladkor pade, telo kalorije shranjuje kot maščobo, zato je cilj uživati živila, ki so zelo hranljiva, polna hranilnih snovi in vlaknin ter ustvarjajo občutek sitosti. Ključ do tega, da ostanemo zdravi, se znebimo nekaj kilogramov in dejansko ohranimo težo, je v tem, da uvedemo nove zdrave navade in način prehranjevanja - in jih nato tudi ohranimo. Telo se ne odziva dobro na jojo dieto z zmanjšanim številom kalorij, zaradi hitrega hujšanja pa se v telesu dejansko kopiči maščoba.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by goop (@goop)

Kako pričeti z razstrupljanjem?

Razstrupljanje je odličen način, da svoje telo ponovno spravite v red. Večina ljudi se razstruplja en teden, vendar je to lahko odvisno od posameznika in njegovih potreb. Razstrupljanja se lahko lotite na različne načine, na primer s prehrano ali z jemanjem dodatkov, kot so napitki za razstrupljanje telesa, ki so bili izrecno izbrani s sestavinami, ki pomagajo pri čiščenju in vzpostavljanju ravnovesja v naravnem sistemu vašega telesa. Če si torej poleg zdravega uma in vitalnosti, želite izgubiti tistih nekaj odvečnih kilogramov, da se boste lahko spravili v svojo najljubšo obleko, obstaja preprost in učinkovit trik, razstrupljanje. 

Pri izbiri najboljšega napitka za razstrupljanje je na voljo veliko možnosti, zato začnimo s tem, kako delujejo. Napitki za razstrupljanje pomagajo očistiti vaš prebavni sistem, saj zagotavljajo tekočino, bogato z vlakninami, elektroliti in zdravimi hranilnimi snovmi, kot so vitamini in minerali. Zagotavljajo tudi veliko hidracije, ki pomaga pri odvajanju toksinov iz telesa s tvorbo urina.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WelleCo (@welleco)

Trik, ki nam bo pomagal izgubiti 3 kilograme, je tekoča razstrupljevalna kura. To zdravilo, ki je idealno za globinsko čiščenje telesa, je naš zaveznik pri hitrem hujšanju. Kot pove že ime, gre za kuro, pri kateri se ne zaužije nič trdnega. To ne pomeni, da lahko jeste vse sladke pijače v supermarketih. Gre bolj za to, da se napolnite s potrebnimi hranilnimi snovmi, vendar v obliki napitkov. S tem pristopom odpravimo vse toksine iz telesa, znižamo raven sladkorja v krvi in shujšamo. Zakaj? Olajša prebavo. Vendar pa je ta dieta tako učinkovita, da je ne smete izvajati več kot 3 dni. Pravzaprav lahko pretiravanje povzroči zdravstvena tveganja in motnje hranjenja. Če ga želite sprejeti, se najprej posvetujte z zdravstvenim delavcem.

Kako sprejeti tekoče "zdravilo"?

Čiščenje telesa s zelenjavnimi in sadnimi sokovi telo nahranijo s svežimi hranili, zmanjšajo napihnjenost, očistijo kožo in delujejo protivnetno. Čiščenje nežno očisti telo, odstrani nezdrave toksine in vam pomaga pri vrnitvi v naravno stanje energije in dobrega počutja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WelleCo (@welleco)

Pogosto si je težko predstavljati, kako se lahko dobro prehranjujete, če samo pijete. Vse, kar morate storiti, je, da vsak dan pijete sveže zmešane sadne in zelenjavne sokove. Izberite zelena živila, kot so spinača, čemaž, kopriva... Zaradi vitaminov in mineralov, ki jih vsebujejo, se lahko izognemo pomanjkanju. V svojo prehrano lahko vključimo tudi juhe, jušne osnove in kompote ter tako popestrimo svojo prehrano. Beljakovine so zato v naših jedeh zelo dobrodošle. Pomembno je, da ne zanemarimo svoje prave hidracije. Za to moramo piti veliko vode, pa tudi zeliščne čaje in čaje brez sladkorja.

Povzeto po članku iz GRAZIA FR

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Jane Fonda pokazala, kako pri 70 in več letih nositi večno suknjič iz tvida

Priporočamo tudi: Jennifer Lopez obudila trend “grdih kavbojk”: Ta zloglasni model kavbojk bo trend za pomlad 2022

Najbolj brano