Izšla je nova kuharska knjiga Zdravo, Tereza! (Utrinki s kulinaričnega razvajanja)

Spremljate oddajo Zdravo, Tereza! in ste komaj čakali drugo sezono na zdravih receptov? Nič več čakanja, knjiga je tu!

Tereza Poljanič

Letošnje poletje nas je simpatična Tereza Poljanič presenetila s popolnoma novo kuharsko knjigo Zdravo, Tereza!

V ljubljanski restavraciji Romansa nas je v sodelovanju s chefi Maxima na predstavitvi knjige pogostila s popolnoma vegetarijanskim menijem, ki ga je ustvarila po svoji filozofiji.

Tereza nas je razvajala na svoj edintsven način. Izbirala je sestavine, ki so lokalne in ekološke, ter dokazala, da je lahko večerja popolna tudi brez mesa.

Ob prihodu je ponudila zanimiv fermentiran aperitiv kombucha, ki poleg osvežilnega okusa pripomore tudi k prebavnemu sistemu.

Kombuča

Pozdrav iz kuhinje je izgledal kot mini presna lazanja, predjed je vsebovala tradicionalen kisel kruh z okisano cvetačo in grahovim pirejem, glavna jed pa so bili omamni pesini njoki s poletnim pestom in veganskim parmezanom. Za veliki sladki finale je Tereza ostala zvesta tradiciji in pripravila marelične cmoke s paljenim testom, vegansko pehtranovo kremo ter orehove "drobtine".

Zdravo, Tereza!

Vse jedi so v njeni novi knjigi, kjer najdemo novo serijo vznemirljivih receptov iz druge sezone kuharske oddaje na POP TV.

Tereza po uspešni prvi sezoni dvigne koncept zdrave priprave vsakodnevnih obrokov na še višjo raven. Iz vaše kuhinje bodo sedaj lahko zadišale omamne zdrave rižote, športni prigrizki, barviti recepti za otroke in tudi slovenske jedi, narejene na Terezin način. Vsak recept nas popelje na zdravo in okusno gastronomsko potovanje.

Zdravo, Tereza!

Nova knjiga je na voljo v vseh knjigarnah Felix, Mladinski knjigi in na teresamisu.com.

Pripravila: Ajda Hovnik Plešej
Fotografije: promocijsko gradivo

Preberite še: Recept: Pesini njoki s poletnim pestom in veganskim parmezanom (Zdravo, Tereza!)

Najbolj brano