#ELLEKUHA: Sendvič z bučkami, kot se šika

27. 10. 2016

Buče in bučke. Ste za?

Bučke in buče

Sendvič z bučkami, kot se šika

V pogovornem jeziku pomeni "prodajati buče" govoriti nesmisle, neresnico. Kako krivično, saj buče in bučke za naš jedilnik pomenijo vse kaj drugega. V stari in novejši slovenski kuhinji se tare slastnih bučnih jedi. Uživamo jih lahko kuhane, pečene, dušene, v juhah in prilogah ali kot nadev v pitah. Mi smo se odločili, da jih vkomponiramo v sendvič, kot se šika.

Potrebujete

2 srednje veliki bučki
olivno olje
polnomastno skuto
ajdov kruh z orehi
špinačo
parmezan
bučna semena

Priprava

Bučke narežite na tanke rezine in jih na nekaj kapljicah olja popecite v ponvi. V skuto, ki služi kot namaz, vmešajte še čajno žlico olivnega olja in posolite. Skuto (lahko tudi kremni sir z zelišči) namažite na kruh, nanjo nato položite nekaj lističev surove špinače, bučke in na tanko narezan parmezan, na koncu sendvič posujte z nekaj bučnimi semeni.

Pripravila Ana Žanko

Preberite še: #ELLEKUHA: Špageti iz bučk s pestom iz arašidov, poširanim jajcem in avokadom

Priporočamo tudi: Recept: Domači Kinder Maxi King (brez peke!)

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc