Smeh je najboljše zdravilo!

Smeh je zares odličen za vaše duševno in fizično zdravje. A za zdrav nasmeh je treba skrbeti že od prvih mlečnih zob dalje. 

Promocijsko sporočilo, 19. 9. 2012
Smeh je najboljše zdravilo! - Foto: Shutterstock

Čeprav bodo mlečni zobje sčasoma izpadli je pomembno, da že od začetka skrbimo za ustrezno ustno higieno.  Predvsem pa je pomembno, da se malček ščetkanja navadi in mu postane zabavno.

Ščetkanje kot zabavna igra

Najmlajši bodo ob prvem ščetkanju morda zagrizli v ščetko.

Radi jo bodo držali, z njo udarjali, se igrali in jo grizli.

To je odličen pristop, da ščetko spoznajo na pozitiven način, se ob njej sprostijo in so na dobri poti, da jim ščetkanje zob ne bo mučno. Zato malčku dovolite, da se malce igra in spoznava nov svet na svoj način.

Ščetkanje mora biti zabavno, zato rutino spremenimo v igro. Pozitivna spodbuda je zamenjava vlog – malček naj najprej vam ščetka zobe in nato zamenjajte vlogi. Medtem ko vam ščetka zobe se smejte in otrok bo videl, da je to zabavno opravilo.

Med ščetkanjem lahko otroku zapojete pesmico o zobkih in v ščetkanje vključite malčkovo najljubšo plišasto žival in mu pustite, da najprej očisti njegove zobe potem pa jih vi očistite svojemu malčku.

Sodelujte v nagradni igri - Naj nasvet za nego otroških zob

Da bi bilo ščetkanje zob naših malčkov vsem zabavno, vabimo starše, da nam zaupate svoje 'skrivnosti' za nego otroških zob in s svojo kreativnostjo osvojite čudovito nagrado.

Delite z nami svoje ideje, nasvete, trike, predloge ... kako malčku ščetkanje zob narediti kar se da zabavno in kako se vi 'spopadate' s to vsakodnevno rutino.

Več o nagradni igri na povezavi Iščemo naj nasvet za nego otroških zob.

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri