Tako izboljšate sir na toplem sendviču!

Pripravite sirni prigrizek po receptu, ki zagotavlja navdušenje.

Lifestyle, 7. 12. 2016

Topli sendviči

Zabava iz bara se je nenadoma preselila k vam domov in zdaj je v vaši dnevni sobi kup lačnih gostov. Pustite čips pri miru in pripravite prigrizek, ki zagotavlja navdušenje. Pri tem lahko še nekaj dodatnih točk dobite tako, da čebulno omako pripravite vnaprej in jo pustite v hladilniku, medtem ko se zabavate.

Sestavine:

4 rezine kruha

4 velike rezine mehkega sira (lahko tudi brie)

čebulna omaka:

6 čebul, drobno narezanih

180 ml ekstra deviškega olivnega olja

80 g masla

80 ml portovca

50 ml kisa

Recept:

Za čebulno omako

Večjo kozico postavite na močan ogenj. Dodajte olje in čebulo in kuhajte približno štiri minute oziroma dokler čebula ne pozlati, medtem večkrat premešajte. Zmanjšajte moč ognja in dodajte maslo, mešajte približno 30 minut, dokler mešanica ne postane temno rjava. Dodajte portovec in zavrite, nato vmešajte še kis. Začinite s soljo in sveže mletim črnim poprom.

Za sendviče

Popecite kruh na obeh straneh in ga namažite s čebulnim džemom. Dodajte sir, nato sendviče postavite v pečico, nastavljeno na žar. Pecite, dokler ni sir mehak, vendar pazite, da ne postane preveč tekoč. Vzemite tople sendviče iz pečice in dodajte še malo džema, nato jih postrezite skupaj s kozarcem šampanjca.

Tekst: Tadeja Ogrizek in Tea Poljak

Preberite še: Recept za slastno korenčkovo juho s koriandrom in kokosovim mlekom

Poglejte tudi, kaj se zgodi, če date v uho košček česna!

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri