Elle recepti: Testenine z gamberi v sočni rdeči omaki

6. 7. 2016
Testenine z gamberi v sočni rdeči omaki. (foto: Profimedia)
Profimedia

Čas je za recepte s pridihom morja. Testenine, ki smo jih oplemenitili z gamberi in sočno rdečo omako, so dobra ideja za ekspresno kosilo ali večerjo. Poskusite.

Miha Geršič, osebni trener in soustanovitelj portala Popolna postava, na je zaupal odličen recept za testenine.

Testenine z gamberi v sočni rdeči omaki

Sestavine

rdeča čebula
rdeča podolgovata paprika
česen
sol
gamberi
belo vino
paradižnik
začimbe (majaron, rožmarin, timijan, bazilika)
polnozrnate testenine
pršut
parmezan

Priprava

Na olivnem olju najprej popražimo čebulo in rdečo papriko. Medtem ko pražimo zelenjavo, nasekljamo strok česna in poparimo gambere. Ko čebula dobi zlato barvo, je čas, da v posodo dodamo česen. V hipu bo oddal čudovit vonj, kar je znak, da lahko dodamo gambere. Vse skupaj prelijemo z malo belega vina. Ko tekočina izpari, dodamo paradižnik in začimbe. Med pripravo polivke skuhamo še polnozrnate testenine. Za piko na i lahko dodamo rezino pustega pršuta in naribanega parmezana.

Pripravila Ana Abram

Za sladico priporočamo: Puding s semeni čia

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc