So za odsotnost princa Andrewa na praznovanju ob jubileju svoje mame, kraljice Elizabete II., krive obtožbe o spolnih napadih? To je pravi razlog

Čeprav je bila njegova navzočnost napovedana že med tridnevnim praznovanjem, se princ Andrew platinastega jubileja ni udeležil.

So za odsotnost princa Andrewa na praznovanju ob jubileju svoje mame, kraljice Elizabete II., krive obtožbe o spolnih napadih? To je pravi razlog - Foto: Profimedia

Princ Andrew je bil več mesecev v nemiru, potem ko ga je Virginia Giuffre, ena od žrtev Jeffreyja Epsteina, obtožila spolnega napada. Zaradi teh obtožb se je moral sin Elizabete II. odpovedati vojaškim nazivom in kraljevim funkcijam. Februarja 2022 je monarhinja končno dosegla finančni sporazum z Virginio Giuffre in tako končala njuno pravno bitko. Brat princa Charlesa se je lahko vrnil v kraljevo družino, saj se je 29. marca na slovesnosti v čast princu Philipu pojavil v kraljičini bližini.

Princ Andrew je bil povabljen na platinasti jubilej svoje matere, vendar se ni smel pridružiti kraljevi družini na balkonu Buckinghamske palače, da bi pozdravil množico v četrtek, 2. junija, tako kot princ Harry in njegova žena Meghan. Ta čast je rezervirana za člane kraljeve družine, ki delajo za monarhijo, in njihove otroke.

Princ Andrew je zbolel za Covidom

Če odsotnost očeta princes Beatrice in Eugenie na prvi dan praznovanja ni bila presenečenje, je palača kasneje tudi sporočila, da se princ Andrew ne bo udeležil preostanka praznovanja. Čeprav je vpleten v nov škandal, in sicer v primer goljufije, ki zadeva tudi njegovo nekdanjo ženo Sarah Ferguson, kraljičin sin ni bil izključen iz praznovanja. Nastop je moral odpovedati iz zdravstvenih razlogov: bil je pozitiven na test Covid-19. "Po rutinskem testu je bil vojvoda pozitiven na Covid in se z obžalovanjem ne bo udeležil jutrišnje maše" v katedrali svetega Pavla, je v izjavi sporočila palača.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Vojvodinja Cambriška elegantna v bluzi in kavbojkah John Lewis tudi, ko z otroki peče pecivo

Priporočamo tudi: Kraljevi oboževalci zgroženi nad reakcijo Meghan Markle ob prihodu Kate Middleton na mašo ob jubileju

Najbolj brano