"Rak ga žre pri živem telesu": Zaupni viri kraljeve družine razkrili, v kakšnem stanju je kralj Charles in kakšen bo njegov pogreb

1. 4. 2024
"Rak ga žre pri živem telesu": Zaupni viri kraljeve družine razkrili, v kakšnem stanju je kralj Charles in kakšen bo njegov pogreb (foto: Profimedia)
Profimedia

Ker je monarh zbolel za rakom, so vsi načrti za njegovo zadnje slovo pripravljeni.

Po dolgih letih čakanja je kralj Chalres III pred približno 18 meseci končno prišel na mesto kralja, ob njegovem prevzemu krone pa so mediji poleg lepih lahko brali tudi novice o njegovem pogrebu.

Mnogi so bili nad tem nekoliko presenečeni, a poznavalci delovanja kraljeve družine dobro vedo, da je to zelo pogosto in da za vsakega člana kraljeve družine obstaja natančno predpisan načrt pogreba, če bi do smrti prišlo.

Ker je kralj Charles že v poznih letih, ne preseneča, da je bilo vse pripravljeno že zdavnaj. Charlesovi pogrebni sprevodi bodo podobni slovesnostim kraljice Elizabete II., ki so jih poimenovali "Operation London Bridge", njegovi pa se bodo imenovali "Operation Menai Bridge".

"To je med britanskimi plemiči precej običajna stvar, a v Charlesovem primeru je nujna ekspeditivnost," pravi vir, ki ugotavlja, da "nekateri dvorjani verjamejo, da je Charlesov rak hujši, kot se predstavlja javnosti".

Profimedia

"Operacija Menai Bridge" pomeni skladnost z že dobro znanimi protokoli. Ko bo monarh umrl, bo Charlesovo telo prestavljeno iz zaporniške sobe v Buckinghamski palači v Westminster Hall. Njegov uradni pogreb bo devet dni kasneje. Verjetno bo pokopan v kraljevem trezorju na gradu Windsor.

"Imel bo vso pozornost in običaje, ki se spodobijo za britanskega monarha," dodaja vir.

Ta informacija se je pojavila kmalu po tem, ko je ločeni visoki kraljevi insajder povedal, da se Charles ne bori le z rakom trebušne slinavke in da ima le še dve leti življenja. "Kralj Charles je veliko bolj bolan, kot priznava palača. Ni sposoben skrbeti za svojo družino, kraljeve dolžnosti in vsakodnevne obveznosti, ki jih zahteva monarhija. Rak ga je pri živem telesu. Zelo je šibak. Razmere so obupne," je razkril član blizu kraljeve družine.

Tudi kraljevi opazovalci so bili priče njegovemu padcu. Princesa Anna je prevzela opravljanje številnih del, ki jih on ne zmore.

Čeprav bi mnogi domnevali, da bo njegov naslednik, princ William, pripravljen, se je umaknil tudi z več pomembnih kraljevih dogodkov, ker ga potrebuje njegova žena Kate Middleton, ki se prav tako zdravi za rakom.

Profimedia

Vendar pa dodatni viri menijo, da je med Charlesom in Williamom nekaj dodatnih težav, ki presegajo zdravstvene krize v družini. Če gre verjeti njihovim besedam, je kralj pod vtisom, da William ni pripravljen prevzeti prestola.

"Charles se zaveda pritiska biti monarh in preprosto ni prepričan, ali je William pripravljen prevzeti njegovo mesto," je razkril tretji insajder in opozoril, da se William "trenutno sooča s katastrofo odnosov z javnostmi."

Po takšnih pisanjih se zdi, da je prihodnost monarhije na "majhnih nogah", nad poslabšanjem Charlesovega zdravja pa je razočarana celo kraljica Camilla

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Dolgo nista vedela, kaj se dogaja z njuno hčerko: To sta storila starša Kate Middleton, ko sta izvedela, da se bori z rakom

Priporočamo tudi: Zakaj Meghan Markle nikoli ni preživela velike noči s kraljevo družino? Razlogi so bizarni in razočarajoči