Prve fotografije Kate Middleton po izidu Harryjeve knjige: Valižanska princesa užaloščena in s skrivnostnim obrazom

V torek, 10. januarja, je princ Harry objavil svoje spomine z naslovom "The Spare". Gre za knjigo, v kateri je podal številna razodetja. Valižanska princesa pa se je prvič po izidu knjige spominov princa Harryja pojavila v javnosti.

Prve fotografije Kate Middleton po izidu Harryjeve knjige: Valižanska princesa užaloščena in s skrivnostnim obrazom - Foto: Profimedia

Odkar je v torek, 10. januarja, izšla knjiga princa Harryja "The Spare", je kraljeva družina v skrbeh. Mož Meghan Markle v svoji knjigi razkriva številna intimna razkritja o svojem zasebnem življenju, uživanju drog in tudi o odnosih z nekaterimi člani britanske kraljeve družine. Zlasti govori o odnosu z očetom Charlesom III. in bratom, princem Williamom. Čeprav je njun odnos videti napet, se zdi, da je princ Harry odprt za pogovor. "Žogica je na njihovi strani. Veliko se moramo pogovoriti in resnično upam, da sta se pripravljena usesti in pogovoriti o tem," je dejal princ Harry v nedavnem intervjuju s Tomom Bradbyjem. Mislil je na člane kraljeve družine, zlasti na tiste, o katerih je obširno govoril v svoji biografiji Spare, ne da bi zanemaril kritike in sporne epizode. Povedal je, kako ga je princ William med prepirom vrgel na tla, kako mu je oče sporočil novico o Dianini smrti brez najmanjšega objema ter o prepirih med Kate in Meghan.

Ne spreglejte:

Svojo različico dogodkov je pojasnil z besedami, da je "želel nazaj očeta in brata" ter da je bil odprt za možnost dialoga. Vendar se je kraljeva družina za zdaj zaprla v strog in tradicionalen molk. V sredo zjutraj so Kate Middleton prvič opazili v javnosti: z brezbrižnim pogledom in skrivnostnim obrazom se je z avtomobilom vozila v bližini gradu Windsor. Namesto razprave se je kraljevska družina odločila, da ne bo komentirala. 

Več tabloidov je zapisalo, da bo Kate svoj rojstni dan najverjetneje preživela v odločanju, kako se bo spopadla s slabo publiciteto knjige svojega svaka. V ponedeljek je princesa upihnila 41 svečk, zato ni težko uganiti, da ji je Harryjeva biografija, ki je izšla že naslednji dan, dala nekaj misliti. V knjigi princ pripoveduje o njunem prvem srečanju: "Williamovo novo dekle mi je bilo všeč," piše, "bila je brezskrbna, sladka in prijazna. V Firencah je opravila študijsko leto, poznala je fotografijo in umetnost. In oblačila. Oboževala je oblačila. Ime ji je bilo Kate." Vse to bi lahko zvenelo nežno in celo nostalgično, če ne bi takoj sledile ne preveč prikrite obtožbe Williamu in Kate zaradi maškarade leta 2005, na kateri je Harry nosil kostum nacističnega častnika in s tem povzročil škandal. "Poklical sem Willyja in Kate ter ju vprašal, kakšen kostum priporočata. "Nacistična uniforma," sta odgovorila," je zapisal Harry in povedal, kako sta se smejala, ko je kostum prinesel domov in ga pred njima pomeril. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

Harry v spominih pripoveduje tudi o dnevu bratove poroke in o tem, kako se je takrat med njima nekaj zlomilo. Poroka leta 2011 se mu je zdela "še eno slovo": "Nikoli več ne bo Willy," piše. Kate pa se ne pojavlja le kot Williamova žena, temveč se omenja tudi njegov (težaven) odnos z Meghan. Princ v knjigi pripoveduje o prepirih med njima, seveda s stališča svoje žene. Ali je Kate uživala v temnih barvah? Težko. Ali bo zato dala kakršne koli izjave? Zdi se zelo malo verjetno. "Nikoli se ne pritožuj, nikoli ne pojasnjuj" je mantra valižanskih princev in zdi se, da se je nameravajo držati tudi tokrat. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še:Suhi januar ali "Veganuary": Kakšne so (resnične) koristi januarskih izzivov za zdravje?

Priporočamo tudi:To je edini pravi zajtrk, s katerim bi morali začeti svoj dan: Zdravo žito, ki pospešuje hujšanje, je polno vlaknin in zavira lakoto

Najbolj brano