Predstavnik princa Harryja in Meghan Markle pravi, da njun odhod iz kraljeve družine nikoli ni bil povezan z željo po večji zasebnosti

"Namen te izkrivljene pripovedi je bil ujeti par v molk."

Predstavnik princa Harryja in Meghan Markle pravi, da njun odhod iz kraljeve družine nikoli ni bil povezan z željo po večji zasebnosti - Foto: Twitter/Vlora news

Zdaj, ko je njuna Netflixova serija uradno debitirala, se zdi, da princ Harry in Meghan Markle ter njuna ekipa niso več pripravljeni vleči udarcev ali molčati o resnici o vsem, kar se tiče kraljevega izhoda.

Primer: Ashley Hansen, globalna tiskovna predstavnica para, je uradno spregovorila o eni od najdaljših govoric (in virov kritik) v zvezi s kraljevim odhodom: o tem, da sta se Susseška umaknila iz kraljevih vlog, ker sta želela več zasebnosti, in o tem, da se zdi, da je dovoljenje dokumentarni ekipi, da ju spremlja in pripoveduje njuno zgodbo, v nasprotju s tem ciljem.

Po besedah Harryjevega in Meghaninega predstavnika obstaja dober razlog, zakaj se ti dve stvari zdita nezdružljivi, in sicer zato, ker je celotna ideja, da je kraljevi odhod motivirala želja po zasebnosti, popolnoma napačna.

"Vojvoda in vojvodinja kot razlog za umik nista nikoli navedla zasebnosti," je v izjavi za Entertainment Tonight pojasnil predstavnik Sussexa. "Namen te izkrivljene zgodbe je bil ujeti par v past in ga prisiliti v molk. V njuni izjavi, v kateri sta naznanila svojo odločitev, da se umakneta, namreč ni omenjena zasebnost, temveč je ponovljena njuna želja, da bi še naprej opravljala svoje vloge in javne dolžnosti. Vsako drugačno namigovanje govori o ključni točki te serije."

Hansen je v začetku tega tedna dal podobno izjavo za New York Times: "V njuni izjavi, s katero sta naznanila svojo odločitev, da se umakneta, nista omenila ničesar o zasebnosti in sta ponovila svojo željo, da nadaljujeta svoje vloge in javne dolžnosti. Vsako drugačno namigovanje govori o ključni točki te serije. Odločila sta se, da bosta delila svojo zgodbo pod svojimi pogoji, vendar so tabloidni mediji ustvarili povsem neresnično pripoved, ki je prežeta z novinarskimi prispevki in javnim mnenjem. Dejstva imajo pred seboj."

To trditev je enostavno preveriti z dejstvi in je, če se ozrete na prvotno izjavo Harryja in Meghan o kraljevem odhodu od januarja 2020, točna. V tej izjavi je bilo zapisano naslednje: 

"Po večmesečnem razmisleku in notranjih razpravah sva se odločila, da letos narediva prehod in začneva oblikovati progresivno novo vlogo v tej instituciji. Kot 'višja' člana kraljeve družine se nameravava umakniti in si prizadevati, da bi postala finančno neodvisna, hkrati pa še naprej v celoti podpirala njeno veličanstvo kraljico. Prav zaradi vaše spodbude, zlasti v zadnjih nekaj letih, se počutiva pripravljena na to prilagoditev. Zdaj nameravava svoj čas uravnotežiti med Združenim kraljestvom in Severno Ameriko ter še naprej spoštovati svojo dolžnost do kraljice, Commonwealtha in naših pokroviteljev.

    To geografsko ravnovesje nama bo omogočilo, da bova sina vzgajala s spoštovanjem do kraljeve tradicije, v katero se je rodil, hkrati pa bo naši družini omogočilo, da se osredotoči na naslednje poglavje, vključno z začetkom delovanja najine nove dobrodelne ustanove. Veseliva se, da bova v doglednem času razkrila vse podrobnosti tega vznemirljivega naslednjega koraka, saj bova še naprej sodelovala z njenim veličanstvom kraljico, valižanskim princem, vojvodo Cambriškim in vsemi ustreznimi stranmi. Do takrat se vam iskreno zahvaljujeva za vašo nadaljnjo podporo."

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Izstopite iz drastičnih diet, tukaj je kultna shujševalna rutina, ki ji sledijo vse manekenke: Hujšajte brez frustracij in z užitkom

Priporočamo tudi: 64-letna Sharon Stone v senzacionalnem roza videzu kljubuje letom in je videti mladostna kot še nikoli

Najbolj brano