Pred vsemi ji je strl srce in sanje: Princ William se je s Kate Middleton razšel na zelo negentlemanski način

12. 2. 2024
Pred vsemi ji je strl srce in sanje: Princ William se je s Kate Middleton razšel na zelo negentlemanski način (foto: Profimedia)
Profimedia

Ko je najmanj pričakovala, je Kate Middleton med delom ugotovila, da se njen fant v prihodnosti vendarle ne vidi ob njej.

Ljubezen princa Williama in Kate Middleton se je začela v študentskih časih in traja že več kot dve desetletji. Znano je, da sta se sedanji princ in valižanska princesa spoznala na Univerzi St. Andrews in bila sprva prijatelja, nato pa je vse spremenil eden od Kateinih sprehodov po pisti.

Na dobrodelni modni reviji se je namreč sprehodila v polprosojni obleki, na kar naj bi princ William prijatelju Fergusu Boydu dejal: "Vau, Fergus, Kate je lepa!".

Sledila je dolgoletna zveza, romantična kraljeva poroka leta 2011 in trije otroci: princ George, princesa Charlotte in mali princ Louis.

Mnogi pa ne vedo, da se je par za nekaj časa razšel, in sicer leta 2007.

Leta 2004 sta Britanija in svet še kako dobro vedela, kdo poljublja najbolj zaželenega mladega princa, sina sedanjega kralja Charlesa III in pokojne princese Diane, zato so razglasitev zaroke pričakovali nestrpno. Toda v tabloidih leta 2007 so se pojavile novice o razhodu.

Profimedia

Pisalo se je, da sta se William in Kate na veliko noč odkrito pogovarjala, princ pa naj bi se pritoževal, da zaradi svojega oficirskega življenja ne more uživati ​​v mladosti in svobodi.

Vedel je, da ga čakajo številne kraljeve dolžnosti in je želel izkoristiti vsak prosti trenutek za zabavo, medtem ko je Kate menda dejala, da potrebuje zagotovilo, da ima z njim prihodnost po njegovih romancih s številnimi slavnimi dekleti, vključno z Alexandro Knechbull , Tess Shepard, Lisa Agar , Anu Ferreira ... Pogovor se je končal z upanjem, da se bodo stvari rešile, le da sta se čez nekaj dni razšla po telefonu.

Kako je princ William pred poroko zapustil Kate Middleton?

Kot je nekoč pisal Mirror, je princ William poklical Kate, medtem ko je bila v službi. Odšla je na parkirišče, kar so vsi opazili kot zelo nenavadno, saj je običajno telefonirala v delovnem prostoru.

"Šla je ven zaradi strahu, da bi kdo slišal pogovor," je takrat za omenjeni portal povedal neimenovani bivši vojvodinjin sodelavec in dodal, da so vsi opazili, da se nekaj dogaja.

"Kate je ves čas hodila in je bila videti razburjena, kot da bi se prepirala. Ampak ni jokala. Zaokrožila je vest, da gre za Williama in da imata težave. Zdaj je jasno, za kaj je šlo," je spomnil. "Ko se je vrnila v pisarno, ni rekla ničesar, nato pa je izginila in se tisti dan ni več vrnila. Takrat o tem nismo preveč razmišljali. Toda ko zdaj pomislim, je bil zagotovo prepir med fantom in punco."

Razhod naj bi trajal vsaj 10 tednov, veliko deklet, ki sanjajo, da bi postale princese, pa je odkrito kazalo zanimanje za Williama. Vendar je, trdijo britanski mediji, vse zavračal in kmalu ugotovil, da pogreša Kate in njeno družino, nato pa sta se pobotala.

Zaročila sta se tri leta kasneje, v času, ko so mediji Kate na veliko klicali Katy Waity in se posmehovali dejstvu, da je leta potrpežljivo čakala na zaročni prstan.

Naslednje leto je sledila poroka v Westminstrski opatiji, po kateri si je par ustvaril družino. Princ George, prvi otrok kraljevega para, se je rodil julija 2013, leta 2015 mu je sledila princesa Charlotte, leta 2018 pa princ Louis. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Po skinny jeansu se v modo vrača še bolj nepričakovan trend kavbojk, ki smo jih oboževali pred nekaj sezonami. Jih še imate?

Priporočamo tudi: Ta sestavina je glavni krivec za debelost, sladkorno bolezen tipa 2 in možgansko kap: Najdemo jo v hrani, ki jo uživamo vsak dan

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan