Pogreb Elizabete II: Zakaj princ Andrew in princ Harry ne smeta nositi vojaških uniform


Princa Andrew in Harry na pogrebu Elizabete II. 19. septembra ne bosta smela nositi vojaških uniform.

Pogreb Elizabete II: Zakaj princ Andrew in princ Harry ne smeta nositi vojaških uniform - Foto: Profimedia

Kraljica Elizabeta II. je 8. septembra v svoji rezidenci Balmoral umrla. Od takrat se je britanska kraljeva družina do njenega pogreba 19. septembra zbirala, da bi se poklonila vladarici. Princ Harry, ki ga spremlja žena Meghan Markle, se je poleg princa Williama in Kate Middleton celo pojavil in pozdravil množico pred Windsorskim gradom.

Princ Harry "žalosten"?

Čeprav bodo vsi člani kraljeve družine na pogrebu kraljice Elizabete II. nosili uradne uniforme, pa le princ Harry in Andrew ne. Po poročanju revije Page Six naj bi bil vojvoda sussekseški "žalosten", ker bo moral opustiti nošenje uniforme. Možu Meghan Markle so odvzeli vojaške nazive, potem ko je leta 2020 zapustil kraljevo življenje in se z ženo preselil v Kalifornijo.

Princu Andrewu so bili leta 2021 odvzeti vojaški nazivi, potem ko je bil vpleten v afero Epstein. Virginia Giuffre ga je obtožila spolnega napada, nato pa je z njo dosegel poravnavo. Pričakuje se, da bosta oblečena v klasično obleko, kot jo je princ Harry nosil na pogrebu princa Filipa. Kraljičin sin naj bi vendarle lahko nosil uniformo na pogrebu v Westminstrski opatiji kot "znak spoštovanja" do svoje matere, piše Sun.

Med sprevodom Elizabete II. v ponedeljek, 12. septembra, se je princ Andrew pojavil brez uniforme skupaj z bratoma Charlesom in Edwardom ter sestro princeso Anne. Ko se je sprevod peljal skozi Edinburgh, je mladenič poklical vojvodo Yorškega: "Andrew, ti si bolan starec!" Princ Andrew je ob tem kriku ostal miren.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kako je Camilla s svojim videzom subtilno počastila kraljico Elizabeto II: Nova kraljica soproga je nosila bleščečo broško, ki ji jo je nekoč podarila kraljica

Priporočamo tudi: Meghan Markle po "oljčni vejici" kralja Charlesa "preklicala" kontroverzne načrte za podcast

Najbolj brano