Poglejte, kako postaven je bil v mladosti oblikovalec Karl Lagerfeld

Skoraj ga ne bi prepoznali!

Poglejte, kako postaven je bil v mladosti oblikovalec Karl Lagerfeld - Foto: Profimedia

Pokojni oblikovalec je znan po svojem ikoničnem čopu in sončnih očalih. Na ta videz prisega že skoraj štiri desetletja. Na Pinterestu pa smo našli fotografije iz njegove mladosti, ko je bil videti precej drugače. 

Se vedeli?

Čeprav Lagerfeld javno ni nikoli razkril svojega rojstnega datuma, naj bi se rodil 10. septembra leta 1933 v Hamburgu. Za modo se je zanimal že v otroštvu, ko je iz revij izrezoval modne fotografije. V šoli naj bi celo ocenjeval, kako so oblečeni njegovi sošolci, poroča Biography.com

Začetki kariere

Pri 14 letih se je z dovoljenjem staršev preselil v Pariz, kjer je na modnem tekmovanju dosegel prvo mesto v kategoriji plaščev. Takrat je spoznal tudi enega izmed drugih zmagovalcev, Yvesa Saint Laurenta, s katerim sta postala dobra prijatelja.

Kmalu je začel delati pri oblikovalcu Pierru Balmainu. Po tem je začel oblikovati kolekcije za modne hiše, kot sta Fendi in Chloe, leta 1962 pa je končno ustanovil tudi svojo modno hišo. 

Zvezda modne industrije

Uveljavil se je med najbolj priznanimi modnimi oblikovalci. Nizal je uspeh za uspehom, eden izmed najbolj vidnih pa je zagotovo obuditev modne znamke Chanel v 80-ih letih, ki je takrat veljala za skoraj mrtvo. Leta 2015 je odprl tudi prvo trgovino Karl Lagerfeld.

"Uživam, ko storim nekaj, česar nisem še nikoli prej," pravi Lagerfeld.

Poglejte, kako čeden je bil v mladosti

Fotografije: Profimedia, Pinterest

Preberite še: Gigi Hadid je blestela na rdeči preprogi! Poglejte njeno čudovito obleko

Priporočamo tudi: Najlepše obleke s podelitve Britanskih modnih nagrad (vključno z Meghan Markle)

Najbolj brano