Po ostrih kritikah sledila izredna objava: Meghan Markle spet v središču škandala v svetovnem merilu

10. 6. 2024
Po ostrih kritikah sledila izredna objava: Meghan Markle spet v središču škandala v svetovnem merilu (foto: Profimedia)
Profimedia

Zdelo se je, da je Meghanino potovanje v Nigerijo potekalo odlično, nato pa so prišli komentarji in vsi so bili osupli.

Prva dama Nigerije, senatorka Oluremi Tinubu, je po obisku Meghan Markle prišla na naslovnice, ko se je pojavil videoposnetek, na katerem govori o izzivih, s katerimi se sooča nigerijska mladina. Vse se je dogajalo na dogodku, ki je bil organiziran ob praznovanju prvega leta, odkar je njen mož Bol Ahmed Tinubua predsednik te države.

"Ne prirejamo Met Gala... Ne sprejemamo golote v naši kulturi," je Tinubu med govorom delno rekla prva dama, nato pa dodala: "Sploh ni lepo ... Posnemajo in poskušajo posnemati filmske zvezde iz Amerike. Ne vedo, od kod prihajajo. Zakaj je Meghan prišla sem v Afriko? To je nekaj, kar moramo vzeti od doma, da vemo, kdo smo."

Kot so pojasnili v uradu prve dame, je Tinubujeva beseda o vojvodinji susseški govorila o njenem potovanju, da bi razumela svojo identiteto in od kod prihaja, potem ko je Meghan izvedela, da je nigerijskega porekla.

"Hotela je povedati, da nas Meghan ceni kot ljudi in zato prihaja sem. V nobenem trenutku ni povedala ničesar o Meghaninem oblačenju," so sporočili iz urada prve dame.

Pojasnilo je sledilo netočnim poročanjem različnih medijev, ki so namigovali, da je bil govor neposredna kritika garderobe vojvodinje susseške na turneji.

Meghan in princ Harry sta na povabilo načelnika obrambnega štaba, najvišjega vojaškega uradnika države, obiskala Nigerijo od 10. do 12. maja. Vojvoda in vojvodinja susseška se med potovanjem nista javno srečala z nigerijskim predsednikom ali njegovo ženo.

Prva dama Nigerije je imela govor 25. maja na dogodku z naslovom "Celebrating a Woman" v Abuji, poroča Arise News. Tinubu je nato poudaril pomen dajanja pozitivnega zgleda prihodnjim generacijam in namignil na Meghanin obisk Nigerije, da bi se ponovno povezala s svojimi koreninami.

Vojvodinja susseška je leta 2022 povedala, da je z genealoškim testom izvedela, da je 43-odstotna Nigerijka, in govorila, da se je med potovanjem s Harryjem počutila povezano z državo.

Par je odpotoval v tujino, da bi predstavljal pobude fundacije Archewell za duševno zdravje mladih in promoviral Harry's Invictus Games, ki se jim bo leta 2023 prvič pridružila Nigerija. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Napetost v kraljevi družini: Princ William besen zaradi primerjave Meghan Markle s princeso Diano

Priporočamo tudi: Natalne karte razkrivajo resnico: Kaj pravijo zvezde o skupni prihodnosti princa Williama in Kate Middleton?

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik