Ni mogel biti tiho: Princa Harryja so vprašali, ali je vesel, da je v Londonu, njegov odgovor je razkril, kako huda je situacija

10. 5. 2024
Ni mogel biti tiho: Princa Harryja so vprašali, ali je vesel, da je v Londonu, njegov odgovor je razkril, kako huda je situacija (foto: Profimedia)
Profimedia

Mnogi menijo, da je s tem odgovorom želel prikriti dejstvo, da ga lastna družina noče videti. 

Princ Harry (39) je že zapustil London na mednarodnem športnem dogodku 'Invictus Games', več tednov pa so se ugibala, ali se bo srečal s svojim očetom, kraljem Charlesom III. Princa so to sredo posneli na ulicah Londona, njegova reakcija na vprašanje o očetu pa je šokirala vse.

"Harry, si vesel, da si doma?" je vprašal novinar. "Pozdravljeni," je rekel princ Harry z nasmehom na obrazu, in ko se je vprašanje ponavljalo, je smeh postajal vse glasnejši, dokler ni končno rekel: "Lepo te je videti."

Številne oboževalce je zmotilo, da princ ni neposredno odgovoril na vprašanje, a člani kraljeve družine to v takšnih situacijah redko naredijo. Harryjev tiskovni predstavnik je nedavno prekinil molk o srečanju med očetom in sinom in potrdil tisto, česar so se oboževalci bali.

"V odgovor na številna poizvedovanja in nenehna ugibanja o tem, ali se bo vojvoda med bivanjem v Združenem kraljestvu srečal s svojim očetom ali ne, se zaradi kraljevega zasedenega urnika žal ne bo mogel srečati," je za Page Six povedal tiskovni predstavnik. Dodal je, da je princu jasno, da ima njegov oče veliko obveznosti in različne prioritete, in upa, da ga kmalu vidi.

Po drugi strani pa je prijatelj kraljeve družine in pisec njihovih biografij Hugo Vickers povedal, da ni vse tako, kot se zdi.

"Če bi kralj želel videti Harryja, bi zlahka našel čas. Nikoli ne moreš biti tako zaposlen, da ne bi videl svojega sina," je pojasnil. Poudaril je tudi, da obstaja čas v dnevu, ko bi se lahko srečala, na primer zajtrk.

Spomnimo, da je princ Harry februarja odletel iz Amerike v Veliko Britanijo, takoj ko je izvedel, da ima njegov oče raka, Charles pa je vrnitev v Sandringham po prvi terapiji za sina odložil. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Medtem ko se zdravi, bo od njih prejela najlepše darilo: Princ Harry in Meghan Markle imata za Kate Middleton nekaj neprecenljivega

Priporočamo tudi: Ima pomembnejše obveznosti: Kralj Charles nima časa za srečanje s sinom princem Harryjem

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik