Malo znana zgodba o tem, kako sta se Kate Middleton in princ William v resnici spoznala. Ni bilo na fakulteti!

Ne, to ni bilo na fakulteti.

Malo znana zgodba o tem, kako sta se Kate Middleton in princ William v resnici spoznala. Ni bilo na fakulteti! - Foto: Profimedia

Zgodba o tem, kako sta se Kate Middleton in princ William spoznala in zaljubila, bi bila lahko podlaga za katero koli romantično komedijo z življenjsko dobo (ta film dobesedno obstaja). Saj veste, kako gre: čeden princ hodi v šolo z "običajnimi ljudmi", se zaljubi v "običajno dekle" in se na koncu z njo poroči na pravljični kraljevi poroki. In to se je v veliki meri zgodilo z Williamom in Kate! A čeprav večina ljudi pozna splošno zgodbo, so podrobnosti njunega srečanja pravzaprav precej skrite.

Vsi domnevajo, da sta si William in Kate pogledala v oči na univerzi Saint Andrews, vendar to v resnici ni res. Vsaj po mnenju kraljeve biografinje Katie Nicholl, ki je Katie Couric povedala, da sta se Will in Kate spoznala veliko pred univerzo. 

"Pogovarjala sem se z nekaterimi njenimi prijatelji na šoli Marlborough, kamor je hodila pred Saint Andrewsom," je razkrila Nichollova. "In rekli so: 'Uh-uh, ni ga spoznala na St. Andrews, spoznala ga je, preden je prišla tja, ko je bila v šoli v šestem razredu, prek nekaterih svojih prijateljev. Poznali so princa Williama in princa Harryja, tako da ni bilo nobenega srečanja.' In to je zame spremenilo vse."

Nicholl zgodbo razširi v svoji knjigi Kate: The Future Queen (via Little Things) in zapiše: "Čeprav [Kate] fantje niso posebej zanimali, je prihod enega posebnega mladeniča pritegnil njeno pozornost. Bližnja šola Ludgrove Prep je pogosto igrala tekme proti šoli St. Andrew's Prep, zato je bilo veliko navdušenja, ko je princ William, levi bek v ekipi Ludgrove Colts, prišel v šolo St. Andrew's igrat hokejsko tekmo, ko je bil star 9 let. William je tako kot Kate oboževal šport in je bil eden najboljših hokejistov in igralcev ragbija v svojem letniku. Prihod princa je seveda povzročil veliko navdušenje. Kate je mladega princa videla prvič, a zagotovo ne zadnjič."

William je vedel, da ga vsi na kolidžu želijo spoznati

Do te mere, da je za BBC News podal izjavo: "Ljudje, ki me skušajo izkoristiti in se mi prikupiti, hitro opazijo in se jih kmalu znebim. Hočem samo hoditi na univerzo in se zabavati. Želim iti tja in biti običajen študent. Saj grem samo na univerzo. Ni tako, kot da bi se poročila - čeprav se mi včasih zdi, da je tako."

Oba sta zajtrkovala zgodaj

Vsaj po besedah njunega prijatelja Bena Duncana, ki je to leta 2011 povedal za E! News in razmišljal: "Sedela sta za ločenima mizama, on s fanti, ona z dekleti. Vendar sta se tam opazila, saj ni veliko ljudi, ki bi vstali za zajtrk ob osmih."

Medtem je avtor kraljevih knjig Tom Quinn v dokumentarcu William & Kate: Too Good to Be True? povedal, da je "ena od smešnih zgodb o tem, da je bil tako obupan, da bi jo spoznal, da se je, ko je hodil proti njej, očitno spotaknil in rekel: 'Oh, to je grozen začetek - mislila boš, da sem popoln grezničar'."

William je sprva na zmenek povabil drugo sošolko

Ime ji je bilo Carly Massy-Birch in o svoji zvezi z Williamom je spregovorila z avtorico Katie Nicholl.

"Sem prava podeželska kmetica," je Carly povedala v odlomku iz Nichollove knjige, ki je bil objavljen v reviji Vanity Fair. "Mislim, da sva se prav zato povezali. William je bil v nižjem letniku in po naključju sva se spoznala v splošnem vrvežu v St. To je tako majhen kraj, da je bilo nemogoče, da ne bi naletel na Williama, in čez nekaj časa ni bilo nič čudnega, da sem ga videla naokoli. Dobro sva se razumela, vendar mislim, da bi se dobro razumela, tudi če se ne bi nič romantično dogajalo. To je bila v veliki meri univerzitetna stvar, običajna univerzitetna romanca."

Prijateljica je Katie Nicholl tudi povedala: "William je bil zelo navdušen nad [Carly], kar je povsem razumljivo," vendar je bilo razmerje kratkotrajno.

Po modni reviji je Kate povabil na zmenek

Saj veste, tista, na kateri se je Kate po modni brvi sprehodila v popolnoma prozorni obleki? Ja, očitno je bil William navdušen in je prijatelju Fergusu (seveda) rekel: "Vau, Fergus, Kate je vroča!"

Na zabavi po modni reviji je bil William še posebej zaljubljen v Kate, vir pa je Nichollu povedal: "Pravzaprav ji je tisti večer rekel, da je čudovita, zaradi česar je zardela. Med njima je bila zagotovo kemija in Kate je na Williama naredila vtis. In ko se je zdelo, da se William nagiba k njej, da bi jo poljubil, se je umaknila. Ni želela dati napačnega vtisa."

William in Kate sta bila najprej prijatelja

Medtem ko je bil William zelo zaljubljen v Kate, sta bila nekaj časa "samo prijatelja" - in sta se celo preselila skupaj kot platonska sostanovalca. William je v intervjuju po zaroki povedal: "Ko sem prvič srečal Kate, sem vedel, da je v njej nekaj posebnega. Vedel sem, da je v njej morda nekaj, kar bi rad raziskal. Na koncu sva bila nekaj časa prijatelja in to je bila nekako dobra podlaga. Na splošno sem namreč prepričan, da je prijateljstvo z drugim veliko prednost. In tako je šlo naprej."

Kate je medtem dejala: "Mislim, da sem ob srečanju s tabo postala zelo rdeča in se nekako umaknila, ker sem se počutila zelo sramežljivo. Vendar sva že zelo zgodaj postala zelo tesna prijatelja."

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Ste vedeli, da je Kate Middleton nosila dve poročni obleki? Redko videne fotografije druge obleke so nova viralna uspešnica

Priporočamo tudi: Zarin suknjič s srčastim izrezom v francoskem slogu obljublja, da bo nova obsedenost klasično elegantnih žensk

Najbolj brano