Kraljica soproga Camilla ukinila veliko kraljevo tradicijo, ki jo je oboževala kraljica Elizabeta II.

Po uradnem obdobju kraljevega žalovanja za pokojno monarhinjo lahko v kraljevi družini pričakujemo veliko sprememb.

Kraljica soproga Camilla ukinila veliko kraljevo tradicijo, ki jo je oboževala kraljica Elizabeta II. - Foto: Profimedia

Camilla, žena kralja Charlesa III., kot nova kraljica soproga se je menda odločila opustiti dolgoletno tradicijo, ki jo je oboževala kraljica Elizabeta II..

Kraljevi strokovnjaki napovedujejo, da bo 75-letnica v zavestnem prizadevanju za preoblikovanje monarhije odpravila dvorne dame.

Te ženske, znane kot "voditeljice", so imele v življenju kraljice Elizabete II. ključno vlogo, saj so mnoge postale tesne spremljevalke in zaupne prijateljice.

Kraljica naj bi ročno izbrala svojo tesno povezano ekipo in izbrala skupino žensk, ki so bile sposobne opravljati administrativne naloge, organizirati dogodke, upravljati kraljičino garderobo ter pomagati monarhinji pri oblačenju in slačenju.

Svoje naloge so opravljale zaradi osebne zvestobe kraljici, saj je bilo druženje ena od njihovih najpomembnejših nalog. Pomembno je, da prihajajo iz premožnih družin in lahko delajo brez plačila.

Pred smrtjo kraljice so bile njene spremljevalke dame Mary Morrison, lady Elizabeth Leeming, Susan Rhodes, dame Annabel Whitehead in lady Susan Hussey.

Decembra 2021 sta umrli dve kraljičini najbližji spremljevalki: Fortune FitzRoy, vojvodinja Graftonska, stara 101 leto, in lady Farnham, stara 90 let.

Ob poroki v kraljevo družino sta tako Camilla kot princesa Kate dobili priložnost, da imenujeta dvorni dami, vendar tega nobena od njiju ni storila.

In po smrti pokojne monarhinje se zdi malo verjetno, da bo kraljica soproga Camilla nenadoma spremenila svoje mnenje.

Še manj pa v luči pričakovanih odpuščanj v Clarence House. Ko je Charles nasledil svojo mater, je sir Clive Alderton, kraljevi najvišji pomočnik, poslal pismo, v katerem je pojasnil, da "delovna mesta na sedanji lokaciji Clarence House ne bodo več potrebna".

Kraljev zasebni tajnik je nadaljeval: "Zavedam se, da je to zaskrbljujoča novica, zato sem vas želel obvestiti o podpori, ki je trenutno na voljo." Dodal je, da nekatera delovna mesta zaposlenih, ki zagotavljajo "neposredno, tesno, osebno podporo in nasvete" novemu kralju in kraljici soprogi, ne bodo ogrožena.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: 24 ur na krožniku Kate Middleton: Kako se v resnici prehranjuje osupljiva valižanska princesa?

Pripročamo tudi: 5 nasvetov za nego vratu in dekolteja po 40. letu: Zmanjšajte znake staranja na najbolj občutljivem predelu kože

Najbolj brano