Kralj Charles je v vseh kraljevih rezidencah prepovedal eno izmed najljubših jedi Kate Middleton

Palača se je obrnila na organizacijo PETA, da bi potrdila prepoved. 

Kralj Charles je v vseh kraljevih rezidencah prepovedal eno izmed najljubših jedi Kate Middleton - Foto: Profimedia

Kralj Charles se zavzema proti... foie gras.

The Telegraph je poročal, da je novi angleški monarh prepovedal uživanje sporne hrane, ki se proizvaja s kruto prakso prisilnega hranjenja rac ali gosi, dokler se njihova jetra ne povečajo, v vseh kraljevih rezidencah. To pomeni, da je ne bodo postregli na nobeni od naslednjih lokacij: Balmoral (kjer kraljeva družina preživlja poletje), Sandringham (kjer kraljeva družina preživlja božič), grad Windsor (ki trenutno ni zaseden), grad Hillsborough (uradna rezidenca kraljeve družine na Irskem) in Buckinghamska palača.

Palača je to novico potrdila v pismu skupini za pravice živali PETA (People for Ethical Treatment of Animals - Ljudje za etično ravnanje z živalmi), v katerem je zapisala, da kraljevo gospodinjstvo ne kupuje in ne prodaja foie gras. Prav tako so v pismu zapisali, da "ni načrtov, da bi se ta politika spremenila". 

Daily Mail in The Sun sta poročala, da je bil foie gras v preteklosti eden od priljubljenih jedi Kate Middleton.

Kakor koli že, Charles se že nekaj časa zavzema proti foie gras, The Telegraph pa je poročal, da je leta 2008 vsem kuharjem v svojih osebnih rezidencah prepovedal postrežbo jedi foie gras. Prav tako je skoraj umaknil kraljevi nalog iz ene od lokalnih trgovin s sirom, ker so prodajali foie gras.

Podpredsednica organizacije PETA Elisa Allen je podala izjavo, v kateri je zapisala, da bi morali tudi drugi "slediti kraljevemu zgledu in za ta božič in po njem foie gras odstraniti z jedilnika". Dodala je tudi, da so "videoposnetki bolečega prisilnega hranjenja ptic dovolj, da vsakdo izgubi tek", kralju Charlesu pa je očitno poslala celotno "košaro" nečesa, kar se imenuje "faux gras". 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Pozabite na klasičen suknjič, modna dekleta so ga to sezono zamenjala za to ženstveno jakno

Priporočamo tudi: Nič več nočnih obiskov hladilnika in čustvenega prehranjevanja: S temi načini se poslovite od slabih navad, ki ovirajo vaš proces hujšanja in se v kratkem času znebite kilogramov

Najbolj brano