Kralj Charles III. si je premislil glede pomembne odločitve za kraljevo družino

V nasprotju s tem, kar je bilo rečeno, kralj Charles III. ne namerava zmanjšati števila aktivnih članov kraljeve družine. 

Kralj Charles III. si je premislil glede pomembne odločitve za kraljevo družino - Foto: Profimedia

Po smrti kraljice Elizabete II. je princ Charles postal kralj Charles III. in je očitno začel vtiskovati svoj pečat tej pričakovani vladavini skozi vse svoje življenje. Med odločitvami, ki jih je omenil, je bila tudi poenostavitev in posodobitev monarhije. Vendar se zdi, da je oče princev Harryja in Williama po nekaj mesecih vladanja končno spremenil svoje mnenje o nekaterih točkah.

Klasična vladavina

Kralj Charles III., ki je bil predstavljen kot sodobnejši kralj, morda vendarle ni tako sodoben. Kot je 22. oktobra razkril Daily Express, si je kralj očitno premislil glede dela članov kraljeve družine. Po navedbah neimenovanih sorodnikov ne želi več zmanjšati števila. Trenutno ima britanska monarhija 11 aktivnih članov in je tako največja v Evropi.

Če je ta odločitev resnična, kaže, da želi biti veliko bolj konservativen, kot so mnogi napovedovali, in se zgledovati po kraljici Elizabeti. Kralj Charles III. pa naj bi želel zmanjšati stroške svojega prihodnjega kronanja, ki bo 6. maja 2023. Zaradi tega bo kronanje predvidoma precej krajše od kraljičinega, manjše pa bo tudi število gostov.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Trend hlač: Kim Kardashian potrjuje modno vrnitev teh športnih hlač

Priporočamoo tudi: Imate okrogel obraz in razmišljate o frufruju? Frizerji trdijo, da vam bo najbolj pristajala ena izmed teh šestih pričesk

Najbolj brano